Šport
2160 ogledov

Roglič dokazal, da je bil to splet nesrečnih okoliščin

primož roglič Epa
Na kolesarski dirki po Španiji bo danes 11. etapa.

To bo spet gorska preizkušnja, ena od težjih na dirki, ki se bo po 170 kilometrih končala z vzponom na Lagos de Somiedo, kjer poznavalci pričakujejo obračun favoritov za rdečo majico vodilnega.

V to bo v etapi oblečen slovenski šampion in branilec naslova Primož Roglič.

primož roglič | Avtor: Epa Epa
Zasavec se je po štirih dneh v vodstvo vrnil v včerajšnji deseti etapi, ki jo je dobil z odličnim sprintom. V zadnjih etapah je dokazal, da je bil nedeljski zaostanek, zaradi katerega je moral vodstvo začasno prepustiti Ekvadorcu Richardu Carapazu, res splet nesrečnih okoliščin. Še vedno je videti premočan za tekmece, kar ti tudi sami priznavajo.

V etapo bo Kisovčan vstopil z enakim časom kot Carapaz in z vlogo favorita, ki pa jo bo moral s pomočjo ekipe, ta mu tudi v Španiji dobro pomaga, še dokazati. Zagotovo ga ne čaka lahka naloga in zagotovo ni le Carapaz tisti, ki ga lahko premaga. Za Ekvadorcem je še nekaj kolesarjev, ki čakajo na slabši dan vodilne dvojke, v prvi vrsti Irec Dan Martin, Britanec Hugh Carthy in Španec Enrik Mas. Tudi Kolumbijec Esteban Chaves upa, da še ni rekel zadnje in da se razmerje moči v gorskem vikendu lahko spremeni.

Etapa bo vsebovala pet kategoriziranih vzponov, od teh bodo štirje prve kategorije. Zagotovo bo prišlo do bega, vprašanje pa je, ali bo šel do konca, ali se bo končal pred zadnjim vzponom na prelaz Farrapona ali na njem. Ta je bil na sporedu Vuelte že dvakrat, leta 2011, ko je majico vodilnega uspešno branil Bradley Wiggins, je nanj prvi prišel Estonec Rein Taaramae, tri leta pozneje pa je z vzponom najhitreje opravil Alberto Contador.

Zadnji vzpon je dolg 16,5 kilometra, njegova prva polovica ni tako zahtevna, vmes je celo nekaj ravninskih odsekov in celo nekaj spusta, drugi del pa je s kilometra v kilometer bolj strm, najzahtevnejši je prav v zadnjih dveh kilometrih, ko je naklonina 12-odstotna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice