Šport
2057 ogledov

Rogličev kolega: To danes ni bilo pomembno

Primož Roglič Epa
Roglič s tretjo etapno zmago spet oblekel rdečo majico.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v sprintu glavnine dobil bolj ali manj ravninsko, deseto etapo dirke po Španiji. Z njo si je pridobil deset bonifikacijskih sekund, kar je bilo ob dejstvu, da je doslej vodilni Ekvadorec Richard Carapaz zaostal tri sekunde, dovolj za rdečo majico vodilnega na dirki.

 

Kolesarja sta zdaj po času povsem izenačena, a ker je Zasavec, tudi nosilec zelene majice najboljšega po točkah, po seštevku vseh uvrstitev boljši od Carapaaza, je uradno prišel v vodstvo.

Zadnja dva kilometra etape sta potekala navkreber, a vzpon vseeno ni bil tako strm, da ne bi imeli možnosti tudi specialisti za sprinte. A ti so, potem ko je glavnina ujela ubežnike in nato še nevtralizirala samostojni poskus Francoza Remy Cavagnaja, ostali v ozadju, povsem v ospredju pa se je znašel Roglič. Še enkrat več je dokazal, da se znajde tudi v sprintih, sodniki bi mu lahko pred najbližjim zasledovalcem prisodili tudi kakšno sekundo prednosti, saj je Avstrijec Felix Grossschartner, ki je ciljno črto prečkal kot drugi, zaostal kar nekaj metrov.

Primož Roglič Zmagaaaa! Šport Roglič spet prvi, sodniki so mu najprej vzeli rdečo majico

Toda bolj pomembno z Rogličevega stališča je, da so se sodniki odločili, da je bila na cilju luknja med najbližjimi zasledovalci Slovenca in Carapazovo skupino dovolj velika, da glavnini niso pripisali istega časa, kar je branilcu naslova vnovič prineslo skupno vodstvo.

"Kaj naj rečem. Spet je lepo, spet sem super srečen. Nikdar ni lahko zmagati, a imam močne noge, začutil sem priložnost in prišel do še ene zmage," je dejal Roglič, ki očitno ni bral komentarjev nekdanjega kolesarja Martina Hvastije oziroma ni upošteval njegove kritike, češ da v sprintih nepotrebno razmetava z močmi.

Očitno se počuti dovolj močnega, da lahko počne tudi to. Sam pa pravi, da to, kar letos počenja, ni nikakor odgovor Carapazu za lanski poraz na Giru.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Nikakor ne. Sem eno leto starejši in močnejši. Sem kot vino, starejši sem, boljši sem. Zdaj bom spet v rdečem, vesel sem, a to ne prinese kakšnih večjih sprememb. Ne zame ne za ekipo. Moramo biti zbrani, ohranjati ritem, prihaja vikend v hribih, kjer bomo morali uporabiti vse moči, ki jih imamo," meni slovenski prvak.

V soboto bo na sporedu zahtevna etapa z zaključnim vzponom na Alto de la Farrapono. "Danes smo se pogovarjali o sekundah, a kdor pozna vzpone do konca dirke, kot je na primer Angliru, ve, da to danes ni bilo pomembno," je dejal Rogličev moštveni kolega George Bennett.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.