Šport
7166 ogledov

Rogličev veliki nasprotnik pojasnil, zakaj so dvoboji s Primožem tako čustveni

Richard Carapaz Epa
Vodilni kolesar letošnje Vuelte Richard Carapaz je izjavil, da je na dirki še vse mogoče, kot najtežja nasprotnika pa je izpostavil Irca Dana Martina ter Slovenca Primoža Rogliča, s katerim sta imela epske bitke že v preteklosti.

Ekvadorec Richard Carapaz je moral na 8. etapi Dirke po Španiji dati vse od sebe, da je še zadržal skupno vodstvo na dirki, potem ko smo bili na strmem zaključnem vzponu priča enemu izmed najbolj razburljivih ena-na-ena obračunov v letošnji sezoni.

Richard Carapaz | Avtor: Epa Epa

Slovenski kolesarski as Primož Roglič se je tokrat izkazal za močnejšega od kapetana legendarne kolesarske ekipe Ineos (nekdanji Sky), ki se zaveda, da ga v prihodnjih dneh čaka najtežja borba kariere, če želi zadržati rdečo majico pred branilcem lanskega naslova.

Glede na potek letošnje dirke (če izvzamemo Rogličeve težave z jakno, zaradi katerih se je v nedeljo znašel v težavah), je očitno, da sta Carapaz in Roglič trenutno preprosto razred zase, kar se tiče najtežjih vzponov.

Richard Carapaz | Avtor: Epa Epa

Toda v skupnem seštevku kar trije kolesarji za Ekvadorcem zaostajajo manj kot minuto, tako da je Carapaz v četrtkovem intervjuju zavrnil namigovanja, da je borba za skupno zmago na letošnji Dirki po Španiji postala zgolj dvoboj med lanskima zmagovalcema Gira in Vuelte, obenem pa je poudaril, kako čustveni so zanj postali obračuni s slovenskim kolesarskim asom.

"Sredin obračun z Rogličem je bil zelo čustven. Takšni najini ena-na-ena spopadi me spomnijo na najine prejšnje obračune," je izjavil Carapaz, ki je uspel Rogliča premagati na lanski Dirki po Italiji, ko je slavil svojo edino zmago na velikih tritedenskih dirkah, Kisovčan pa se je na koncu moral zadovoljiti s tretjim mestom za Vincenzom Nibalijem.

Richard Carapaz | Avtor: Epa Epa

"Najin spopad je bil nekaj prekrasnega, toda dirka je še vedno povsem odprta. Pred nami so še številni težki dnevi ter vzponi, tako da še zdaleč ni jasno, kako se bo vse skupaj odvilo. Toda glede na sredino etapo je precej jasno, da sta Roglič in Dan Martin moja največja nasprotnika za skupno zmago."

"Sam sem v sredo napadal tako za skupno razvrstitev, kot za etapno zmago, toda Rogličevim napadom preprosto nisem mogel slediti. Tako sem se odločil, da preprosto vozim svoj tempo ter poizkušam obraniti, kar se obraniti da. Sem bil pa z etapo zelo zadovoljen, predvsem z vidika, kakšno delo je opravila moja ekipa. Na koncu pa moram biti zadovoljen tudi zato, ker smo vsi vedeli, da bo Roglič največji tekmec v boju za zmago na Vuelti in zaenkrat sva še vedno oba v igri," je zaključil lanski zmagovalec Gira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice