Šport
14685 ogledov

"Roglič razmetava z močmi, manjka mu osnovna šola kolesarstva"

Primož Roglič Vuelta Epa
Strokovni komentator je ocenil Rogličeve možnosti pred nadaljevanjem dirke po Španiji.

Vuelta se bo v torek nadaljevala s sedmo etapo. Na nedeljski šesti etapi je Primož Roglič po dominantnem začetku dirke izgubil rdečo majico vodilnega in jo prepustil Ekvadorcu Richardu Carapazu, za katerim ima 30 sekund zaostanka.

Rogličevemu padcu na četrto mesto v skupnem seštevku so botrovale tudi težke vremenske razmere, v katerih se ne znajde najbolje. To je izpostavil tudi strokovni kolesarski komentator na RTV SLO Martin Hvastija.

"Že prejšnji teden sem opozarjal na dež. Bilo je pet stopinj in dež. To je najhuje, kar je mogoče," je Hvastija dejal v podcastu SOS-odmev.

Primož Roglič Zaradi jakne Šport Športni direktor: To je bila velika napaka z naše strani

"Tudi lani na Giru je imel daleč najslabši dan na etapi čez Mortirolo, ko je bilo sicer 8–9 stopinj, kar je velika razlika v primerjavi s tem, kar je bilo na Formigalu. Slabšega kot na Mortirolo ga v življenju nisem videl. Podobno je bilo nato na svetovnem prvenstvu v Harrogatu, kjer je bilo okoli sedem stopinj, a močni nalivi. Čeprav je teden prej zmagal na Vuelti, je Roglič tam odpovedal," je dodal Hvastija.

"Rogliču se pozna, da mu manjka osnovna šola kolesarstva. Mladinci so na primer pred tremi tedni na zadnji slovenski dirki sezone v Podsmreki kolesarili v podobnih razmerah: 5-6 stopinj in zelo močan dež," je pojasnil nekdanji kolesar.

"Bojim se pri Primoževih sklepnih šprintih, da razmetava z močmi. Ves čas govorimo, da je dirka dolga tri tedne in je treba hraniti vsak vat energije. A Primož ne more iz svoje kože, on je zmagovalni tip kolesarja, ki šprinta tudi za 2. ali 3. mesto in bonifikacijske sekunde," je na še eno morebitno slabost zasavskega šampiona opozoril Hvastija, ki pa vendarle verjame v končno zmago Slovenca.

"Realno je Roglič še vedno najmočnejši kljub temu, kar se mu je zgodilo v nedeljo. Dirka se bo odločila ta konec tedna v Asturiji. Verjamem, da bodo razlike bistveno večje, kot so zdaj. V nedeljo na vrhu Angliruja bomo lahko z večjo gotovostjo govorili, kdo bo zmagovalec Vuelte," je povedal Hvastija.

Komentarjev 3
  • Fulmmer 15:51 09.november 2020.

    Martin lahko komentira samo dirke s kolesi s pomožnimi koleščki, tam bi lahko blestel....

  • france28 22:23 27.oktober 2020.

    Martin Hvastija s svojo strokovnostjo na RTVS drži korak z znamenitim Edvardom Žitnikom, ki je še ob šestih zjutraj navijal, da Trump ne bo predsednik, ko je bilo že vsem jasno, da je bil Trump izvoljen. Hvastija je ob vzponu ...prikaži več na 2300 m visok Col de la Loze na Touru, z avtoritativno strokovnostjo napačno napovedal, da ni več mogoče odvzeti Rogliču končne zmage na Touru. Očitno njemu manjka osnovna spoštljivost do kolesarjev, ki ga v dosežkih močno prekašajo.

  • Snežinko 12:04 27.oktober 2020.

    No, no... g. Hvastja: ko boš imel zmago na vuelti, drugo mesto na touru in tretje na giru se pa pri Rogli oglasi in ga le vprašaj za kak nasvet. Dokler pa na wikiju o uspehih piše samo "...v cestni ...prikaži veči dirki je odstopil, na kronometru pa je osvojil 22. mesto" pa ne bit preveč pameten.

Sorodne novice