Šport
7016 ogledov

Sodniki odločili! Rogličeva prednost bo manjša, kot smo upali

Primož Roglič Epa
Roglič je znova pokazal svojo moč, a mu je padec konkurentov prekrižal načrte, da bi še povečal skupno vodstvo.

Belgijec Tim Wellens je zmagovalec pete etape dirke po Španiji. Po pobegu v drugi polovici preizkušnje je ugnal drugega Francoza Guillauma Martina in tretjega Nizozemca Thymena Arensmana. Rdečo majico vodilnega je s četrtim mestom zanesljivo ubranil slovenski zvezdnik Primož Roglič, ki je v cilj pripeljal dve minuti in 13 sekund za ubežniki.

Tridesetletni Kisovčan je bil v zaključku etape od Huesce do Sabinaniga izjemno močan in ugnal vse ostale favorite v glavnini. Enega največjih tekmecev v skupnem seštevku Ekvadorca Richarda Carapaza (Ineos Grenadiers) je ugnal za štiri sekunde, Irec Dan Martin (Israel Start-Up Nation) pa je 500 metrov pred ciljem padel, izgubil skoraj dve minuti, a zaradi pravila zadnjih treh kilometrov in odločitve sodnikov tako kot ostali ne bo izgubil časa.

Padec se je zgodil, potem ko je Jose Joaquin Rojas (Movistar) zadel ob zadnje kolo Rogliča, ki je bil odlično postavljen v strmem zaključku, Španec pa je za seboj odnesel še nekaj kolesarjev, med katerimi je bil tudi Dan Martin. Tako v boju za rdečo majico Roglič ohranja pet sekund prednosti pred Ircem ter 13 pred Ekvadorcem.

"Danes je bil hiter in zahteven dan. Tukaj ni več kaj dodati. Naša ekipa je opravila odlično delo, ves čas smo nadzorovali dogajanje v etapi in to je res lepo videti," je sprva dejal Roglič za organizatorje dirke po Španiji.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Težko je bilo priti v zaključek, v teh zadnjih 500 metrov. Toda še en dan je za nami in zares smo lahko zadovoljni," je še zaključil slovenski zvezdnik, ki bo 29. oktobra praznoval 31. rojstni dan.

Edini preostali slovenski kolesar na Vuelti, Grega Bole (Bahrain-McLaren) je danes odstopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice