Šport
18979 ogledov

"Zelo nas je skrbelo, kako bo Roglič to prenesel"

primož roglič Epa
Slovenski kolesar Primož Roglič bo tudi na tretji etapi dirke po Španiji nosil rdečo majico, potem ko je na drugi še povečal prednost v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je odlično začel obrambo lanske zmage na kolesarski dirki po Španiji. Zmagi na uvodni etapi je 30-letni Zasavec v sredo dodal še drugo mesto in s tem še malce povečal prednost v skupni razvrstitvi, kjer ima pred tretjo preizkušnjo devet sekund rezerve pred Danielom Martinom (Israel Start-Up Nation).

Za Mateja Mohoriča (Bahrain McLaren), enega izmed treh slovenskih udeležencev letošnje Vuelte, se je dirka že končala, saj je v padcu na drugi etapi utrpel kompliciran zlom lopatice.

Vuelta 2020 Padec Šport Konec Vuelte za slovenskega kolesarja

Roglič, ki je prednost povečal po zaslugi bonifikacijskih sekund, bi se z ubranitvijo lanske zmage pridružil elitni druščini kolesarjev, ki so vsaj dvakrat slavili na Vuelti.

Med njimi je tudi britanski kolesarski zvezdnik in povratnik na tritedenske dirke Chris Froome (Ineos), ki pa za razliko od Rogliča nima veliko razlogov za optimizem.

Dvakratni zmagovalec dirke (2011, 2017) je že na prvi etapi izgubil 11 minut v primerjavi s Slovencem, po drugi pa ga od rdeče majice loči skoraj pol ure.

alberto contador | Avtor: Epa Epa
Po mnenju Alberta Contadorja, nekdanjega zmagovalca Toura (2007, 2009), Gira (2008, 2015) in Vuelte (2008, 2012, 2014), bi moral Froome, ki se vrača po hudi poškodbi, odstopiti in se osredotočiti na prihodnost z ekipo Israel Start-up Nation, kamor se bo preselil ob koncu sezone.

"Nenavadno ga je gledati v takšnem položaju. Marsikaj se mu podi po glavi. Verjetno razmišlja o prestopu k izraelski ekipi, možnosti začasnega umika, spremembi koledarja... V njegovi glavi je kaos," je prepričan Contador.

V povsem drugačnem položaju je slovenski adut Roglič, ki v Španiji išče obliž na rano po razočaranju v Franciji. Tega je na nek način dočakal že z zmago na prestižni enodnevni dirki Liege-Bastogne-Liege, z morebitno drugo lovoriko na Vuelti pa bi bil letošnji Tour zanj samo še bled spomin.

Andrej Hauptman Selektor Šport Hauptman: To me sprašujejo tudi tuji novinarji, nikomur ni jasno

bradley wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia
"Po koncu dirke po Franciji nas je skrbelo, kako bo poraz vplival na Rogliča. Če se ne motim, je bil Sean Kelly (nekdanji irski kolesar, op. a.), ki je dejal, da bi se moral takoj vrniti na kolo in poskusiti na Vuelti. Z odzivom na poraz na dirki po Franciji je pokazal svojo mentalno moč. Videl ga je kot del športa. Takšne reči se pač dogajajo. To se je videlo že na njegovi vožnji na Liege-Bastogne-Liege in zdaj na Vuelti, kjer spet dirka po starem. Lepo ga je gledati, vprašanje pa je, ali bo lahko vodstvo branil dva tedna in pol," je aktualno dogajanje v Španiji pospremil nekdanji kolesarski as Bradley Wiggins.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.