Šport
109 ogledov

Avstralec se je maščeval za poraz proti Tratniku

Ben O'Connor Epa
Ben O'Connor je v drugem poizkusu v dveh dneh prišel do etapne zmage.

Avstralski kolesar Ben O'Connor je moral v zaključku torkove, 16. etape kolesarske dirke po Italiji priznati premoč Slovencu Janu Tratniku, a mu to ni vzelo volje. S pobegom je poskušal tudi v 17. etapi, ki se je zaključila z vzponom v Madonno di Campiglio. Tokrat je bil uspešnejši in se je veselil zmage.

Kolesar ekipe NTT, ki v treh letih sploh še ni zmagala, je na cilj prišel 31 sekund pred Avstrijcem Hermannom Pernstinerjem, s tem se je Bahrain McLarnu, katerega člana sta Tratnik in Pernsteiner, maščeval za poraz proti Slovencu. Tretje mesto je zasedel Belgijec Thomas De Gendt. Vsi trije so bili člani ubežne skupine.

Jan Tratnik Čustveni video Šport Poglejte si poslednji kilometer, kako je Slovenec zmlel konkurenco na Giru Jan Tratnik Giro d'Italia Šport Veliko slovensko slavje na Giru! Slovenec do največje zmage v karieri!

V skupini okoli vodilnega Joaa Almeide (Deceuninck Quickstep), ki je zaostala pet minut in 11 sekund, napadov ni bilo, tako da je Portugalec obdržal rožnato majico vodilnega, ki jo oblači že 15 dni. Pred Nizozemcem Wilcom Keldermanom ima še naprej 17 sekund prednosti.

Slovencev tokrat ni bilo med najboljšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice