Šport
1624 ogledov

Zvezdnika je veter preprosto odpihnil s ceste

Mathieu van der Poel Profimedia
Eden izmed zvezdnikov svetovnega kolesarstva je končal v jarku.

Na dirki po Flandriji, ko jo je po trku z motorjem grdo skupil svetovni prvak Julian Alaphilippe, je pred tremi dnevi do zmage prišel Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), precej manj uspešno pa se je zanj končala 44. izvedba dirke AG Driedaagse Brugge-De Panne. Kolesar, ki naj bi v naslednjih letih krojil kolesarski svetovni vrh, jo je namreč skupil v hudem vetru, ki je zaznamoval omenjeno preizkušnjo.

Julian Alaphilippe Video Šport Alaphilippe po trčenju z zlomom na operacijo

Petindvajsetletni Nizozemec je kolesaril ob robu ene izmed skupin, ki jih je povzročil močan veter. Kolesaril je na robu svojega ešalona, ko ga je sunek vetra odnesel v obcestni jarek. Van der Poel, ki je kar precej časa ostal na tleh, nato pa se je tudi omotično opotekal ob pomoči, ki je prišla iz spremljevalnega vozila, je moral predčasno zaključiti z dirko.

To je sicer dobil Belgijec Yves Lampaert (Deceuninck - Quick Step). V cilj je prišel 20 sekund pred rojakoma Timom Declercqom (Deceuninck - Quick Step) in Timom Merlierom (Alpecin-Fenix). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice