Šport
3148 ogledov

Zvezdnik kričal od bolečin, motorist v šoku: "Počutim se grozno"

alaphilippe Reševalni pas/Twitter
Nekdanji policist je razkril svojo plat zgodbe o nesreči na dirki po Flandriji, na kateri se je težje poškodoval svetovni prvak Julian Alaphilippe.

Voznik motorja na kolesarski dirki po Flandriji Eddy Lissens, nekdanji pripadnik belgijske policije, je pojasnil okoliščine trčenja z Julianom Alaphilipom (Deceuninck–Quick-Step).

Francoski kolesarski zvezdnik bo moral zaradi zloma zapestja na operacijo.

Julian Alaphilippe Video Šport Alaphilippe po trčenju z zlomom na operacijo

"Ubežniki so si privozili več kot 20 sekund prednosti. Skupaj s še enim voznikom sva se odločila, da bova zavzela mesto za njimi. Počasi sve se pomikala nazaj. Voznik televizijskega motorja se je umaknil na levo stran, midva sva jih naprej spuščala na desni," je pojasnil Lissens in dodal: "Ali bi se morala tudi midva pomakniti v levo? Kdor tako misli, še nikoli ni vozil motorja na dirki."

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Eden takšnih je bil šef moštva Deceuninck–Quick-Step Patrick Lefevere, ki je za Sporzo dejal, da motorista tam nista imela kaj iskati in da bi se morala pomakniti na levo stran cestišča, saj je šel ovinek v desno, kolesarji pa vedno zasledujejo najkrajšo možno linijo.

"Nisem storil nič neobičajnega. To naredimo vsaj 100-krat na dirko. Žal se je zgodilo v napačnem trenutku," je pojasnjeval skrušeni voznik: "Počutim se grozno. V 20 letih se mi kaj takšnega še ni zgodilo."

Julian Alaphilippe Video Šport Hud padec svetovnega prvaka, trčil je v motor

Alaphilippe se je tik pred usodnim trkom pogovarjal po radijski zvezi, kar je botrovalo trenutku nepazljivosti. "Spomnim se, da je Alaphilippe govoril v mikrofon, nakar se mi ni več mogel izogniti. Žal mi je zanj. Utrpel je resne poškodbe, prav tako pa je imel možnosti za zmago. To me je zelo prizadelo. Počutim se krivega, čeprav nisem mogel ničesar sprementi," je povedal Lissens.

Opravičil se je tako Alaphilippu kot športnemu direktorju Wilfriedu Peetersu, po dirki pa se je pogovarjal še z neimenovanim članom ekipe. "Pogovor je bil zelo pozitiven. O tem ne morem in ne nameravam govoriti. Upam, da bo z Julianom vse v redu in da bo hitro okeval," je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.