Šport
5002 ogledov

"Pričakujte drugačnega Rogliča"

primož roglič Epa
Nekdanji svetovni prvak je pred začetkom Vuelte spregovoril o možnostih Primoža Rogliča (Jumbo-Visma).

Le še trije dnevi nas ločijo od uvodne preizkušnje kolesarske dirke po Španiji, na kateri bo zmago branil osmoljenec Toura Primož Roglič (Jumbo-Visma). Po mnenju Philippa Gilberta, aktualnega zmagovalca dirke Pariz - Roubaix, bomo v Španiji priča precej bolj agresivnemu Rogliču, kot smo ga videli v Franciji.

"Težko je reči, kdo bo zmagal, vendar menim, da ima Roglič lepe možnosti, še posebej po porazu na Touru. Čeprav je bilo razočaranje pri njem zelo očitno, ima še vedno veliko v sebi," je prepričan cestni svetovni prvak iz leta 2012.

philippe gilbert | Avtor: Epa Epa
"Vem, da znajo veliki šampioni, kakršen je Primož, takšne poraze pretvoriti v dodatno motivacijo. Prepričan sem, da bo lansko zmago branil precej bolj odločno in agresivno, kot je to počel v iskanju zmage na Touru," je povedal Gilbert in dodal: "Prepričan sem, da bo uspel resetirati svoje misli. Zaveda se, da je zapravil priložnost, zato bo dal vse od sebe, da pride do nove zmage na eni od velikih dirk. Poznam ga dovolj dobro, da vem, kaj bo storil."

Ocenil je tudi možnosti dvakratnega zmagovalca Vuelte Chrisa Frooma (Ineos). "Mislim, da Froome ni pripravljen za zmago v skupni razvrstitvi. Ljudje prehitro pozabijo, da je od njegove nesreče minilo šele 18 mesecev. Čudež je, da sploh tekmuje. Težko se mu bo vmešati za zmago na tritedenski dirki," meni Gilbert.

chris froome | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice