Šport
142 ogledov

Veliki konkurent Pogačarja in Rogliča mora na operacijo

Nairo Quintana Epa
Nairo Quintana je predčasno končal sezono.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Nairo Quintana je zaradi poškodbe kolena na Tour de Franceu predčasno končal sezono, je danes sporočila kolumbijska kolesarska zveza FCC. Tudi Quintana je v videoposnetku, ki ga je objavil na Twitterju, potrdil, da je zanj sezone konec.

Quintanta je sporočil, da ga čaka "dolgotrajno okrevanje po poškodbi levega kolena, ki bo zahtevala tudi kirurški poseg".

Nairo Quintana | Avtor: Epa Epa

Kolumbijec je nesrečno padel med 13. etapo minule dirke po Franciji, na kateri je Slovenija s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem slavila dvojno zmago. Po padcu je sicer Tour nadaljeval, a je v skupni razvrstitvi s petega nazadoval na 17. mesto.

Že malo pred koncem francoske pentlje pa je tožilstvo v Marseillu odprlo preiskavo proti njegovi francoski ekipi Arkea-Samsic zaradi domnevnih dopinških kršitev.

Primož Roglič in Nairo Quintana | Avtor: Epa Epa

Quintana, policija je preiskala tudi njegovo sobo, v njej pa našla injekcijsko opremo, je prostovoljno sodeloval v preiskavi in večkrat zatrdil, da ne skriva ničesar in da je "čist kolesar".

"Jaz, Nairo Quintana, sem v svojem športnem življenju čist kolesar in imam brezhiben biološki potni list. Javnosti, svojim navijačem in privržencem kolesarstva želim jasno povedati, da nikoli v svoji karieri nisem uporabljal prepovedanih snovi za izboljševanje športnih rezultatov in ki izdajajo načela športa," je takrat poudaril Kolumbijec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice