Šport
398 ogledov

Roglič še malce povečal prednost

Primož Roglič Epa
V drugi etapi Vuelte je Primož Roglič osvojil drugo mesto.

Med osmerico kolesarjev, ki so kot prvi premagali zadnji vzpon druge etape, je bil tudi nosilec rdeče majice Primož Roglič. Najboljše je čakal večinoma le še 16 kilometrov dolg spust do cilja. Iz skupine je skočil kolesar Movistarja Marc Soler in si na nekoliko vlažnem cestišču prikolesaril več kot 20 sekund prednosti. V prid mu je govorilo poznavanje trase, ki se nahaja v bližini domovanja španskega moštva.

Roglič se v ozadnju ni pretirano obremenjeval s Solerjem in je vozil tik za kolesom največjega tekmeca v skupni razvrstitivi, Richard Carapaz je pred etapo za Slovencem zaostajal za pet sekund. Soler je kot prvi prečkal ciljno črto, za njim pa so se favoriti v sprintu udarili za bonus sekunde. Med zasledovalci, ti so zaostali 19 sekund, je bil znova najmočnejši Roglič in si tako prislužil šestsekundni odbitek, tretje mesto je zasedel Dan Martin.

Irec se je s štirimi bonus sekundami prebil na skupno drugo mesto, njegov zaostanek za Rogličem znaša 9 sekund. Carapaz je tretji (+0:11), sledijo Esteban Chaves, Enric Mas (oba +0:17) in Hugh Carty (+0:20). Na sedmem in osmem mestu sta Rogličeva moštvena kolega Sepp Kuss (+0:26) in George Bennett (+0:56). Manj kot minuto, natanko 59 sekund zaostaja še Felix Großschartner, na deseto mesto pa se je prebil zmagovalec etape Soler (1:04).

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice