Šport
17343 ogledov

Konec Vuelte za slovenskega kolesarja

Matej Mohorič Profimedia
Zaradi padca predčasno slovo.

Na dirki po Španiji ostajata le še dva slovenska kolesarja. Primož Roglič je v prvi etapi oblekel rdečo majico vodilnega, v drugi pa prednost pred najbližjimi zasledovalci povečal še za nekaj sekund, na španske ceste pa sta se v ekipi Bahrain McLaren podala še Grega Bole in Matej Mohorič. Slednji je hitro moral zaključiti z nastopi.

"Matej Mohorič ne bo startal v tretji etapi Vuelte zaradi padca na včerajšnji etapi, ko je utrpel komplicirani zlom lopatice," so zapisali pri moštvu poškodovanega Slovenca.

Mohorič, ki naj bi imel na Vuelti precej več možnosti za napade v posameznih etapah kot na Touru, ko je opravljal delo pomočnika za Mikela Lando, je sicer veliko pričakoval od nastopov na dirki po Španiji, a jo je zdaj moral skleniti že po dveh dneh.

"Izvid rentgenskega slikanja je pokazal, da ima kolesar komplicirani zlom lopatice. Operacije ne bo potreboval, kost pa se bo celila nekaj tednov," je po podrobnejšem pregledu v Pamploni sporočil zdravnik moštva Simone Uliari.

"Počutim se dobro, vendar zaradi zloma ne bom mogel nadaljevati dirke. Škoda za nesrečo, saj sem imel že za drugo etapo visoke cilje, pa še nekaj etap je na sporedu, kjer bi lahko dosegel dober rezultat," pa je po opravljenem pregledu za spletno stran moštva povedal Mohorič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice