Šport
9274 ogledov

Zlom Rogličevega sotekmovalca na Vuelti: "Ali sem to pričakoval?"

Tom Dumoulin Profimedia
Nizozemec je zelo slabo odprl letošnjo Dirko po Španiji, tako da se je že sprijaznil, da bo ponovno vodja ekipe Primož Roglič.

Vsega 24 ur potem ko je najavil, da računa na mesto na stopničkah na koncu letošnje Dirke po Španiji ter da bo za ekipo Jumbo-Visma nastopil ob boku Primoža Rogliča, kot eden izmed dveh kapetanov, je izjemni Nizozemec Tom Dumoulin utrpel hud udarec na otvoritveni etapi, ki se je zaključila z vzponom na Arate.

Medtem ko je na poslednjem vzponu ponovno kraljevala prav Jumbo-Visma ter je izjemni Sepp Kuss praktično pripravil vse za Rogličev zadnji napad ter veličastno zmago, je nekdanji zmagovalec Dirke po Italiji močno trpel ter že na prvi etapi izgubil skorajda minuto.

Nizozemec preprosto ni mogel slediti, ko se je Kuss 4,5 kilometra odločil za silovit napad, na koncu pa je v majhni skupinici s skoraj minutnim zaostankom prečkal ciljno črto kot 16.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Seveda sem razočaran. Ne počutim se 100-odstotno, počutim se utrujeno," je bil po etapi za nizozemsko televizijo iskren Dumoulin: "Ali sem to pričakoval? V zadnjih tednih sem res bil utrujen. Imel sem zelo natrpan urnik, potem ko sem dolgo časa počival zaradi pokškodbe. Seveda je dobro, oziroma celo super, da je Primož zmagal, toda sam nad seboj sem razočaran.

Primož Roglič je z zmago že po prvi etapi prevzel rdečo majico, katero je uspel zadržati tudi po naslednjih dveh etapah in več kot očitno je, da je še vedno dovolj svež po naporni Dirki po Franciji, da se tudi po Španiji vključi v boj za skupno zmago.

To mu je priznal tudi Dumoulin, ki je za Primoža veliko dela opravil že na Dirki po Franciji ter nedavni dirki Liege-Bastogne-Liege, katero je Roglič dobil tudi zaradi odlično opravljenega dela svojega sotekmovalca.

Tom Dumoulin | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tako sva vstopila na Vuelto... Da bova pač videla, kateri izmed naju je močnejši. Mislim, da je to očitno že po prvi etapi," je priznal fantastični Nizozemec, ki je seveda razočaran nad svojo predstavo, a se je kot pravi šampion pripravljen podrediti ekipi ter "raztrgati" za slovenskega šampiona.

Na svojo veliko žalost pa Dumoulin ni imel veliko časa za regeneracijo in okrevanje po slabi prvi etapi, saj sta tej takoj sledili še dve gorski etapi, kjer še vedno ni bil pravi in je izgubil še veliko dodatnega časa, tako da v skupnem seštevku zaostaja že za več kot 21 minut.

A pred kolesarji sta na sporedu dve nekoliko lažji etapi in če si eden najboljših kolesarjev na svetu opomore do nedeljske shrljivke z vzponom na legendarni Tourmalet, bo Primož dobil izjemnega pomočnika: "Edino, kar mi še preostane, je, da dam vse od sebe in pomagam svoji ekipi."

Tom Dumoulin | Avtor: Epa Epa

"Dal bom vse od sebe, pa bomo videli, kaj bo. Tako sem tudi začel z dirko. Zaenkrat na žalost to ni bilo dovolj. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, toda dal bom vse od sebe, da pridemo do Madrida," je zaključil čustveno zlomljeni Dumoulin, ki sicer velja za enega najboljših kolesarjev zadnjega desetletja, ki pa po prihodu k Jumbo-Vismi ter zelo močni konkurenci v ekipi še ni pokazal vsega, kar zna. Upamo, da bomo del njegovega razkošnega talenta videli v prihodnjih tednih v vlogi Rogličevega pomočnika...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice