Šport
1670 ogledov

Roglič v težkih razmerah izgubil rdečo majico

primož roglič Epa
Slovenski šampion je v šesti etapi izgubil skupno prvo mesto na dirki po Španiji.

Španec Ion Izagirre (Astana) je zmagovalec zahtevne šeste etape dirke po Španiji. Ciljno črto je prvi prečkal kot eden izmed ubežnikov, v ozadju pa se je odvijal boj za rdečo majico, ki pa ga je Primož Roglič tokrat izgubil. Richard Carapaz je cilj prečkal kot 12. z zaostankom 55 sekund, medtem ko je bil Roglič (Jumbo-Visma) z zaostankom minute in 38 sekund na koncu 20. 

Pred dnevom počitka je Zasavec tako s prvega zdrsnil na skupno četrto mesto. Za vodilnim Ekvadorcem Carapazom zaostaja natanko pol minute, pred njim pa sta uvrščena še Hugh Carty in Dan Martin. Prvi ima po šestih etapah 18 sekund zaostanka za vodilnim, drugi 20.

Deževna etapa, v kateri je pobegnilo 23 kolesarjev, se je razživela šele v zaključku. Predvsem na drugem od treh vzponov, ko je v glavnini začelo narekovati ritem moštvo Ineos Grenadeirs za Carapaza. Na spustu pred zadnjim vzponom so imeli številni najboljši precej težav zaradi mokrega cestišča, a skupina je ostala cela in lovila ubežnike v ospredju. Glavnina je bila tri minute in pol za takrat vodilnim Špancem Gorko Izagirrejem.

V dolini je imel nato pred zadnjim delom tehnične težave tudi Roglič. Član Jumbo-Visme je hitro zaostal 20 sekund, a se je nato uspel vrniti v skupino favoritov s 30 kolesarji. Kaj je bila težava 30-letnega Kisovčana, z Radia Tour med etapo niso sporočili.

Skupina najboljših je imela pred zadnjim vzponom, dolgim več kot 14 kilometrov, slabe tri minute zaostanka, a se je ta ves čas topil, saj so si napadi v zadnjih petih kilometrih sledili eden za drugim, kar je botrovalo kaotičnem zaključku v megli in dežju.

Roglič napadom Carthyja, Gauduja in Carapaza ni mogel slediti. Nato je ostal osamljen še po napadu Martina in je le še omejeval škodo do konca etape. To je dobil Ion Izagirre 25 sekund pred Kanadčanom Michaelom Woodsom in Portugalcem Ruijem Costo.

V ponedeljek bo na Vuelti prost dan in čas za testiranje na novi koronavirus. Nadaljevanje dirke pa je odslej pod vprašajem, saj so za celotno Španijo od danes naprej razglašene izredne razmere zaradi pandemije.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.