Šport
2799 ogledov

Roglič: "Vzpona sploh nisem poznal. Tam sem napadel zgolj zaradi..."

Primož Roglič Epa
Včasih je za zmago potrebno zgolj slediti občutkom...

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je veliki junak 8. etape letošnje Dirke po Španiji. V zadnjem kilometru je z dvema silovitima napadoma strl tudi glavnega konkurenta v skupnem seštevku, Richarda Carapaza, ter slavil še drugič na letošnji dirki.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič znova pometel s konkurenco, rdeča majica je vse bližje!

"Začetek dirke je bil precej počasen, nato pa se je tempo na predzadnjem vzponu močno dvignil, medtem ko zadnjega vzpona sploh nisem poznal, odvozil sem ga prvič v življenju. Nisem ga poznal, vse kar sem vedel o njem, sem videl zgolj na profilu. Šlo naj bi za zelo zahteven vzpon, toda če se ponudi priložnost, jo moraš izkoristiti. Ker vzpona nisem poznal, ni bilo dogovora, kje naj napadem. Tam sem napadel zgolj zaradi občutka," je zmagoslavno akcijo po etapi opisal Roglič.

Primož Roglič Drugače kot na Touru Šport Roglič razkril, kako bo ekipa v prihodnjih dneh povsem spremenila pristop

"Vedno želim zmagati, če si mi prikaže minimalna možnost za to, jo bom poskusil izkoristiti. Današnja etapa je bila izredno težka, a na srečo sem imel močne noge, ki sem jih znal izkoristiti in sem zelo vesel zmage. A najpomembnejše je zmagati na koncu, do tega pa je še kar daleč," je bil po zmagi zadovoljen Kisovčan, ki po novem za Carapazom zaostaja le še za 13 sekund.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice