Šport
1107 ogledov

Roglič razkril, kako bo ekipa v prihodnjih dneh povsem spremenila pristop

Primož Roglič Epa
Primož Rogliča pričakujeta dva zelo razburljiva tedna na Dirki po Španiji, katere pa se bo Jumbo-Visma lotila na povsem drugačen način.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po koncu 7. etape letošnje Dirke po Španiji dal zelo zanimivo izjavo za angleški Eurosport, iz katere je jasno, da bo njegova ekipa poizkusila s povsem drugačnim pristopom, kot pa se je lotila Dirke po Franciji, kjer je Roglič zmago izpustil iz rok na zadnji odločilni etapi dirke.

Nizozemska ekipa je namreč že s svojim načinom dirkanja na 7. etapi razkrila, da tokrat ne bodo kolesarji ves čas zbrani okoli svojega kapetana ter da ne bodo poizkušali ves čas nadzorovati potek dirke, pač pa bo Primož svoja najmočnejša orožja (predvsem Georga Bennetta in Seppa Kuss) pošiljal tudi v napad, kar se je zgodilo tudi na torkovi etapi, ko si je Novozelandec privozil dosti časa nazaj ter zasedel 10. mesto v skupnem seštevku.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Pred samo etapo sicer tega nismo načrtovali, a smo spremljali razvoj dirke, bili smo aktivni, smo napadali in na koncu se je zgodilo, da sta bila dva naša kolesarja v ospredju. Ineos je moral resnično garati, v kolesarstvu je tako, da ni nič brezplačno, vedno moraš biti osredotočen ter se čim bolj potruditi."

"Seveda je zdaj veliko bolje, da je tudi George Bennett visoko v skupnem seštevku, v naslednjih dneh pa bomo videli, kako se bo to vse razvilo. Ko sta se Sepp in George pridružila begu sicer še ni bilo nobene panike v Ineosu, nadzorovali so dirko, kar pač vedno počno."

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Seveda pa gre za drugačen način dirkanja z naše strani, kot pa je bilo na Dirki po Franciji, saj so bila naša glavna orožja udeležena v glavno dogajanje, niso samo nadzorovala potek dirke. Tudi v prihodnje bomo poizkusili biti čim bolj aktivni, na tak način bomo poizkusili tudi v naslednjih dneh, pa bomo videli, kako se bo obneslo."

"Seveda mi je všeč, da je dirkanje nekoliko bolj nepredvidljivo, nekoliko bolj 'noro'. Pač nimaš na vsaki dirki iste kolesarje okoli sebe, ekipa ni nikoli povsem enaka, tako da moraš vedno najti način, da potegneš največ iz ekipe, ki ti je na voljo," je nov, "napadalni" način dirkanja na letošnji Dirki po Španiji opisal slovenski šampion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice