Šport
3580 ogledov

Podoživite zmagoviti Rogličev napad, ki je odločil 8. etapo! (video)

Primož Roglič in Richard Carapaz Epa
Roglič je z etapno zmago spet bližje rdeči majici.

Slovenski kolesar Primož Roglič je dokazal, da je bila nedeljska izguba rdeče majice na dirki po Španiji le splet nesrečnih okoliščin. V sredini osmi etapi je spet pokazal svojo moč in premagal vse tekmece.

Še najbližje mu je bil Ekvadorec Richard Carapaz, vodilni v skupnem seštevku, ki je zaostal 13 sekund, prav taka pa je njegova prednost pred Rogličem v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič in Richard Carapaz | Avtor: Epa Epa

Že pred 164 kilometrov dolgo etapo z dvema kategoriziranima vzponoma v zaključku (prvi je bil druge, zaključni pa prve kategorije) je bilo jasno, da bo še kako pomembna za končno razvrstitev. 

Na 8,2 kilometra dolgem zaključnem vzponu s povprečno naklonino devet stopinj - na nekaterih mestih je ta znašala tudi 18 stopinj, predvsem v zadnjih 500 metrih, je prvi resneje poizkusil Hugh Carty, a je Britanec, katerega napad je pokril Rogličev moštveni kolega Sepp Kuss, poizkusil prehitro.

Primož Roglič Drugače kot na Touru Šport Roglič razkril, kako bo ekipa v prihodnjih dneh povsem spremenila pristop

Ko je napadel Rus Aleksander Vlasov, je kazalo, da se bo on veselil etapne zmage, saj za vrh skupnega seštevka ni bil nevaren in favoriti na njegov napad niso odgovorili.

Toda v ozadju je svojo priložnost začutil potrpežljiv in ob napadih povsem umirjen Roglič. Njegov prvi napad, po katerem je kot puščica prehitel Vlasova, je Carapaz odbil, po drugem v zadnjem kilometru pa je bil nemočen, bilo je samo vprašanje, koliko bo na koncu znašala prednost.

Ta ni bila dovolj, da bi Slovenec na svoj hrbet že v sredo vrnil rdečo majico, je pa zadostovala za drugo mesto, predvsem pa psihološko potrditev, da je trenutno močnejši od Carapaza in da mu do kronometra, ki naj bi odločil dirko, ne bo treba le paziti na Ekvadorca. Marsikdo, ki je morda mislil drugače, je dobil odgovor na vprašanje, ali je slovenski as še naprej prvi favorit dirke.

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:06 29.oktober 2020.

    Kaj je lepo gledat na ES . Jaz videl že osmič ! Malo pred ciljem , zelo lepa slika , ko je Rogla tik pred ciljem v zelenorumenem , zadaj pa samo sonce in plavo nebo !

Sorodne novice