Šport
16198 ogledov

Roglič spet prvi, sodniki so mu najprej vzeli rdečo majico

Primož Roglič Epa
Primož Roglič osvojil še eno etapo, po manjši zmedi pa tudi rdečo majico.

Slovenski kolesarski as je še tretjič na tokratni dirki v Španiji premagal celotno konkurenco. Tokrat je bil Primož Roglič najmočnejši v skupinskem sprintu, ki se je končal po kratkem klancu. Svojega največjega tekmeca v boju za rdečo majico Richarda Carapaza je prehitel za tri sekunde, ob tem pa je pridobil še 10 sekund bonusa za osvojeno prvo mesto v etapi.

Slovenec in Ekvadorec, ki ju je pred 10. etapo ločilo 13 sekund, bi morala biti tako povsem izenačena po času, a so se sodniki kasneje odločili, da razlik med najboljšimi ni bilo, zato so vsem pripisali enak čas, Ekvadorec pa naj bi tako obdržal tri sekunde naskoka in rdečo majico. A nato je sledil še en popravek, Roglič pa je tako znova prevzel vodstvo na dirki. Njegov seštevek uvrstitev na tokratni Vuelti je boljši od Carapazovega.

Carapaz je bil sicer v zelo dobrem položaju pred zaključnimi metri, a je popustil pred ciljem, ko so ga poleg Slovenca prehiteli še nekateri kolesarji. Roglič se je na prvi pogled zdel nekoliko zaprt v skupini, a je nato našel prostor in se po levi strani na videz zlahka prebil pred vse tekmece.

 

Komentarjev 6
  • Žurnalček 12:14 31.oktober 2020.

    Nekaj mora biti hudo narobe na tejle dirki , ko sodniki in tudi komentator na ES ,že pri prečkanju cilja Rogle ne vedo , da sta izenačena po času . Jaz sem to vedel isti moment , kajti glavnina je ...prikaži več zaostala za najmanj 2 sek v resnici pa 3 in + 10 bonifikacije je izenačen zaostanek za Carapazom !

  • MihaPu 18:38 30.oktober 2020.

    Kdo sploh gleda kolesarjenje? Kot da bi gledal nekoga, ki šah igra, pa to zaspiš zraven. Žena in otroci pa stradajo, ker če se hočeš iti kaj takega daš cel kup denarja v to in postaneš egoist za svoje lastne potrebe.

Sorodne novice