Šport
12875 ogledov

Tako kratko je Rogličevo zmago pokomentiral največji tekmec

Richard Carapaz Epa
Richard Carapaz je imel preprost razlog za novo Rogličevo zmago.

"Najboljši kolesar je zmagal," je zaključek desete etape, ki je Primožu Rogliču prinesla še tretji etapni uspeh na letošnji Vuelti, preprosto pokomentiral Richard Carapaz. Ekvadorec je bil v skupini, ki je ciljno črto prečkala tri sekunde za Slovencem, ob bonus sekundah za zmagovalca pa je v boju za rdečo majico izgubil 13 sekund.

Oba kolesarja imata po desetih etapah, na sporedu jih bo tokrat le 18, isti čas, vendar bo nov dan v rdeči majici preživel Roglič, ki je v seštevku vseh uvrstitev boljši od velikega tekmeca. Ta ga je sicer lani premagal na dirki po Italiji, ko pa se je slovenski šampion v zadnjem tednu ubadal z boleznijo, nekaj napak pa je storila tudi njegova ekipa.

Primož Roglič Kot vino Šport Rogličev kolega: To danes ni bilo pomembno

"Zdelo se je, da bo etapa dokaj mirna, a je bil zaključek nervozen, še zlasti povsem na koncu. Veliko ekip je bilo zainteresiranih za dober dosežek, tudi mi. Bil je eksploziven finale dirke, moštvo je dobro opravilo svoje delo, vendra je najboljši kolesar zmagal," se po nepričakovani izgubi rdeče majice ni pretirano obremenjeval kapetan ekipe Ineos Grenadiers.

Sledita dve težki gorski etapi. "Jutrišnji in pojutrišnji dan bosta morda odločilna, videli bomo, kaj se bo zgodilo. Še vedno smo v boju in to je lahko le dobro," je po petkovi etapi menil Carapaz.

Rogliču v prid govori dejstvo, da lahko danes in jutri le sledi Ekvadorcu, prednost pa bi nato na papirju moral potrditi po ponedeljkovem dnevu počitka, ko je na sporedu vožnja na čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice