Šport
879 ogledov

Roglič pred najtežjo etapo: "Komaj čakam!"

primož roglič Epa
Obeta se zanimiv obračun za rdečo majico.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo danes v 11. etapi dirke po Španiji branil rdečo majico vodilnega. Z Ekvadorcem Richardom Carapazom sta časovno povsem poravnana, kar pred najtežjo etapo obeta zanimiv obračun v prvem delu goratega vikenda v španski Asturiji.

primož roglič Izguba majice Šport Roglič dokazal, da je bil to splet nesrečnih okoliščin

Enaintridesetletni Kisovčan pred današnjo etapo ni bil pretirano zgovoren kar se tiče napovedi, a komaj čaka na zahteven dan med asturijskimi vršaci. "Majica je majica, gore pa gore. Pred nami je velik dan za vse nas. Komaj čakam, da dam vse od sebe," je organizatorjem dirke razlagal pred današnjo etapo.

Richard Carapaz Carapaz Šport Tako kratko je Rogličevo zmago pokomentiral največji tekmec

Večino današnjih klancev pozna, zadnjega pa ne. "Nikoli še nisem vozil po tem zadnjem klancu, ostale pa smo z druge strani prečkali lani. Zadnji vzpon pa bom prečkal prvič, zato več kot to, da bom dal vse od sebe, ne morem reči," je pristavil vodilni kolesar Vuelte.

Danes kolesarje čakajo štirje vzponi. Prvi trije so strmejši, a krajši, zadnji pa je dolg 16,5 kilometra s povprečnim naklonom 6,2 odstotka, najtežji pa je v zadnjih petih kilometrih in pol, kjer je naklon v povprečju 10-odstoten.

Tudi Roglič vidi ta konec tedna, v nedeljo sledi še vzpon na sloviti Angliru s strmimi odseki tudi do 23,5 odstotka, kot odločilen v boju za rdečo majico. "Mislim, da se bo po današnjem in jutrišnjem dnevu ter seveda po kronometru v torek izrisala jasna slika, kdo je najboljši," je bil za konec kratek 31-letnik.

Primož Roglič Zmagaaaa! Šport Roglič spet prvi, sodniki so mu najprej vzeli rdečo majico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.