Šport
3165 ogledov

"Vse je v redu, s tem sem zadovoljen"

Primož Roglič Epa
Primož Roglič ohranja mirno kri pred nadaljevanjem Vuelte.

Ekvadorec Richard Carapaz je novi vodilni na dirki po Španiji. Kolesar Ineos Grenadiers je v zaključku mitskega Angliruja napadel in slovenskemu zvezdniku Primožu Rogliču vzel rdečo majico vodilnega, potem ko je ta v cilj prišel deset sekund za Ekvadorcem. Etapo je dobil Britanec Hugh Carthy

"Uf, to je bil kar zahteven vzpon za sprinterja," se je za organizatorje Vuelte pošalil Roglič, ki je obdržal zeleno majico najboljšega v točkovanju za sprinterje. "Nisem ujel najboljšega dne, a na koncu je vse v redu. S tem sem zadovoljen in že pogledujem proti torkovem kronometru," je misli po zaključku strnil Kisovčan.

"Zagotovo bo to zahtevna vožnja na čas. Dal bom vse od sebe, potem pa bomo videli, kam me bo to pripeljalo," je še sklenil prvi favorit za torkovo preizkušnjo.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič izgubil rdečo majico

Zmagovalec etape Carthy je bil presrečen po svoji prvi zmagi na tritedenskih preizkušnjah. "To je izpolnitev mojih sanj. Vsaka dirka, ki jo dobiš, predstavlja izpolnitev sanj, toda zmagati prvič na tritedenski dirki in povrhu vsega še na vrhu tako mitskega vzpona ... Težko je vse skupaj ubesediti," je dejal 26-letnik.

"Očitno sem v pravem trenutku napadel. Zagotovo je dejstvo, da smo vsi zelo skupaj, razburljivo za gledalce. Pred torkovim kronometrom je še vse v igri," je za konec sporočil 193 centimetrov visoki Britanec.

V ponedeljek bo na Vuelti prost dan in čas za testiranje na novi koronavirus, v torek pa kot rečeno sledi še edini kronometer (33,7 km), ki se bo končal z zahtevnim, 1,8 kilometra dolgim vzponom na Mirador de Ezaro s povprečnim naklonom 14,8 odstotka.

Najboljšo četverico loči 35 sekund.

Komentarjev 1
  • Avatar Sarah_Amies
    Sarah_Amies 08:43 02.november 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plačo znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem .......... >>>>>>>>>> www.DouCash.Com

Sorodne novice