Šport
23959 ogledov

Roglič pozdravil odločitev organizatorjev: "To je dobrodošlo!"

Primož Roglič Vuelta Epa
Do konca dirke po Španiji so ostale le še tri etape. V četrtek so tekmovalci opravili z najdaljšo preizkušnjo.

Četrtkova 15. etapa je bila najdaljša na letošnji Vuelti, 230 kilometrov so kolesarji prevozili v zahtevnih vremenskih pogojih. Karavano sta mučila dež in močan veter, po lovljenju ubežnikov pa so se skoraj vsi znašli v glavnini in obračunali za etapno zmago.

Najhitrejši je bil Belgijec Jasper Philipsen, drugi je bil Nemec Pascal Ackermann, tretji pa še en Nemec Jannik Steimle. Favoriti za končno zmago so končali v času Philipsena, tudi Primož Roglič. Zasavec je tako ohranil 39 sekund prednosti pred Ekvadorcem Richardom Carapazom in 47 sekund pred Britancem Hughem Carthyjem.

Primož Roglič Vuelta Vuelta Šport Po dolgem begu odločali sprinterji, Roglič ostal hladen

Organizatorji so v luči razmer razglasili, da bodo v generalni razvrstitvi veljali časi, doseženi tri kilometre pred koncem etape. Za ta korak so se odločili, ker je bil v sklepnem delu trase v Pueblu de Sanabrii na cestišču oljni madež, ki bi v primeru silovitega obračunavanja lahko ustvaril neljube scene.

Roglič je po koncu dneva pozdravil takšno odločitev organizatorjev. "Gotovo je bilo tako najbolje. Bilo je nekaj olja na cesti, ali nekaj takega in ni treba, da tvegamo več kot je potrebno. To je bilo dobrodošlo," je dejal slovenski as.

"To je bila najdaljša etapa dirke, tako da je bil težak dan. Bili smo hitri, na koncu je bilo vreme slabo, mrzlo in deževno. Vesel sem, da je to za nami," je dodal Roglič.

15. etapa Vuelte je bila najdaljša etapa na katerikoli letošnji dirki svetovne serije (World Tour).

V petek bo na sporedu razgibana 16. etapa od Salamance do Cuidad Rodriga (162 km), v kateri bodo morali kolesarji premagati vzpona druge in prve kategorije. Zadnji klanec na El Robledo bo na vrsti 47 kilometrov pred ciljem, a ne bi smel ponuditi terena za boj med favoriti, saj je po vrhu do konca etape še 35 razgibanih kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice