Šport
40660 ogledov

Pogačarju se ne piše nič dobrega: "Odslej bo drugače"

tadej pogačar Epa
Trenutno prvi kolesar sveta se je zaradi zmage na dirki po Franciji znašel pod drobnogledom tekmecev.

V športu velja rek, da je napadati lažje kot braniti, prav to pa bo po besedah športnega direktorja ekipe UAE Emirates Allan Peiperja prihodnje leto ob vrnitvi na prizorišče uspeha kariere na svoji koži spoznal aktualni prvi kolesar na jakostni lestvici Tadej Pogačar

Slovenski as je v zaključku letošnjega Toura presenetil favoriziranega Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in se veselil odmevne zmage, s katero je potrdil svoj status enega najboljših kolesarjev na svetu. 

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa
Presenetljiv razplet dirke je botroval številnim kritikam na račun Jumbo-Visme, češ da je podcenjevala mladega Pogačarja, ki je s pridom izkoristil drobce njihove pomoči in na koncu slavil z 59 sekundami prednosti pred Rogličem.

Če je Pogačar letos uspel presenetiti kot tihi favoriti, pa bo ubranitev zmage občutno težji zalogaj, je prepričan že omenjeni Peiper.

"Tekmeci se zdaj zelo dobro zavedajo, kdo je Tadej, zato mu bo prihodnje leto veliko težje, saj ga ne bodo več smatrali za samoumevnega," meni Pogačarjev šef. "Ne bodo mu kar tako pustili pobega na Peyresourde, čeprav nisem povsem prepričan, ali so mu letos res pustili ali mu preprosto niso mogli slediti," je dodal športni direktor.

Pogačar je na osmi etapi dirke po Franciji popravil 17-letni rekord vzpona na legendarni Peyresourde, s katerim je opravil v samo 24 minutah in 35 sekundah.

Tadej Pogačar Strl 17 let star rekord! Šport Kakšna vožnja Pogačarja! Slovenec strl 17 let star rekord!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.