Šport
11204 ogledov

Rogliča in vodstvo podprl tudi veliki rival, čeprav mu bo zdaj težje

Hugh Carthy Epa
Tudi izjemni Hugh Carthy (EF Pro Cycling) se je strinjal z odločitvijo vodstva dirke na 15. etapi Dirke po Španiji.

Komisarji Dirke po Španiji so se tekom 15. etape letošnje Vuelte odločili, da bodo v skupni razvrstitvi obveljali časi, ki jih bodo kolesarji dosegli 3 kilometre pred ciljem, saj si niso želeli, da bi se favoriti za skupni seštevek udeležili boja v samem zaključku dirke.

Tik pred ciljem v Pueblu de Sanabrii se je namreč na cesti pojavil oljni madež, ki bi se lahko izkazal za usodnega, če bi v sam zaključek pridrvelo preveliko število kolesarjev.

Primož Roglič Vuelta Še tri etape Šport Roglič pozdravil odločitev organizatorjev: "To je dobrodošlo!"

Sodniki so se tako odločili, da na prvo mesto postavijo varnost kolesarjev, obenem pa so s tem onemogočili, da bi prišlo do kakšnih razlik v skupnem seštevku.

Vodilni kolesar dirke Primož Roglič je seveda pozdarvil odločitev, povsem drugačnega mnenja pa so bili številni mediji, predvsem angleški, ki so bili mnenja, da vodstvo dirke pomaga Rogliču pripeljati rdečo majico vse do Madrida, saj je etap na letošnji Dirki po Španiji vse manj, Roglič pa tako pred njihovim junakom Hughom Carthyjem še vedno drži lepo prednost 47 sekund.

Hugh Carthy | Avtor: Epa Epa

A dejstvo je, da je šlo za etapo, ki se je zaključila s skupinskim sprintom, tako da je bilo popolnoma nerealno pričakovati, da bi si kolesar iz Lancashira resnično uspel privoziti kakšno prednost v primerjavi z Rogličem.

Da so angleški mediji ogorčeni popolnoma brez razloga, je potrdil tudi sam Carthy, ki je za Eurosport opisoval, zakaj ima tako rad Vuelto, med drugim pa se je dotaknil tudi sodnikov ter njihove "sporne" odločitve.

"Uživam čisto vsak dan, od starta do cilja. Vsi so govorili, da nam ne bo uspelo izpeljati dirke do cilja, toda vodstvo dirke je opravilo resnično odlično delo z vsemi ukrepi za zaščito kolesarjev. Vsi smo zelo zadovoljni z njihovim delom, tudi z včerajšnjo odločitvijo, da zaradi naše varnosti preprečijo favoritom iz skupnega seštevka, da bi se udarili v zadnjih metrih ter se s tem izpostavljali nepotrebni nevarnosti."

Hugh Carthy | Avtor: Epa Epa

"Takšne pozornosti naredijo to dirko še toliko bolj posebno in vsi v ekipi smo veseli, da smo se je udeležili. To je zame najboljše pri letošnji Vuelti. Tu je že 6. november in kljub vsem napovedim še vedno dirkamo in imamo pravi epski boj za skupno zmago. Ne vem, če bi se lahko vse skupaj bolje razpletlo," je bil za razliko od angleških medijev z razpletom dirke povsem zadovoljen veliki Rogličev rival.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice