Šport
27329 ogledov

Carapaz in Froome kaznovana

Richard Carapaz Epa
Nenavaden prekršek treh kolesarjev ekipe Ineos Grenadiers.

Chris Froome, Andrey Amador in Richard Carapaz, slednji v skupnem seštevku dirke po Španiji zaostaja 39 sekund za vodilnim Primožem Rogličem, so si prislužili kazen, ker v četrtek niso pravilno opravili prijave za 15. etapo. Zaradi epidemije koronavirusa so se organizatorji sicer odrekli tradicionalnemu podpisovanju kolesarjev pred etapo, a so to zamenjali s kamero pred katero se tekmovalci pred odhodom na oder ustavijo, da jih sistem prepozna.

Omenjena trojica se ni pojavila na odru, po pravilih Mednarodne kolesarske zveze (UCI) pa so bili kaznovani z odvzemom 15 točk na UCI lestvici, vsi trije pa bodo morali odšteti še 500 švicarskih frankov. Enako denarno kazen je prejel tudi športni direktor ekipe Gabriel Rasch. 

Za Frooma je bil odvzem točk morda še najbolj boleč, saj se je štirikratni zmagovalec Toura, ki ima po hudi poškodbi lani za sabo porazno sezono, znašel celo pod ničlo, je pri negativnih točkah. 

V 15. etapi so bile izrečene še tri kazni. 500 švicarskih frankov (468 evrov) bo moral plačati še kolesar ekipe Groupama-FDJ Bruno Armirail zaradi "oviranja drugega kolesarja", direktor Movistarja José Luis Arrieta je bil kaznovan zaradi "neupoštevanja navodil komisarjev", član ekipe Team Sunweb Michael Storer pa zaradi "neprimernega vedenja pred gledalci".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice