Šport
2886 ogledov

Roglič v bogati 85-letni zgodovini med izbrano šesterico

Primož Roglič Vuelta Reševalni pas/Twitter
Slovenskemu zvezdniku je uspel nov veliki met, s katerim je še poglobil svoj pečat v kolesarski zgodovini.

Še drugič zapored bo v Madridu v rdeče oblečen Primož Roglič. Kolesar ekipe Jumbo Visma si je zmago zagotovil z odgovorom na napad Richarda Carapaza na zadnjem klancu 17. etape, Ekvadorec je nadoknadil le 21 od 45 sekund zaostanka.

Richard Carapaz Primož Roglič Infarktno Šport Carapaz napadal kot nor, Vuelta odločena v zadnjih metrih!

Roglič bo v nedeljo slavil 12. zmago v letošnji sezoni, s prvim in drugim mestom na dveh velikih tritedenskih pentljah pa je potrdil sloves enega najboljših in vsestranskih kolesarjev na svetu.

Po razočaranju na Touru, kjer ga je prav na zadnjo soboto ugnal rojak Tadej Pogačar, si je Zasavec rane zacelil na Pirenejskem polotoku.

Vuelta je bila prvič izvedena leta 1935, dvakrat zapored pa je na španski pentlji slavilo le šest kolesarjev, vključno z Rogličem.

Prvi dve izvedbi je dobil Belgijec Gustaaf Deloor, naslednji dve pa domačin Julián Berrendero. Nato vse do leta 1993 nihče ni ubranil zmage na dirki po Španiji.

Leta 1992, 1993 in 1994 je dominiral Švicar Tony Rominger, v letih 1996 in 1997 pa njegov rojak Alex Zülle. V novem tisočletju je krono ubranil le Španec Roberto Heras, ta je bil najboljši v letih 2003, 2004 in 2005. Zadnjo zmago so mu zaradi jemanja nedovoljenih substanc sicer odvzeli, a nato po pritožbi vrnili.

V zadnjih 15 letih torej nihče ni dvakrat zapored zmagal na španski pentlji. Zdaj pa je na sceno stopil Roglič ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice