Šport
3515 ogledov

Zvezdnik ekipe Ineos zaradi težav z zdravjem v predčasni pokoj

Ian Stannard Profimedia
Kolesar ekipe Ineos Grenadiers se je bil prisiljen predčasno upokojiti, potem ko se je pri vsega 33 letih ukvarjal z resnimi težavami z revmo.

Angleškemu specialistu za spomladanske klasike Ianu Stannardu, ki se lahko pohvali z dvema zmagama na prestižni enodnevni klasiki Omloop Het Nieuwsblad ter naslovom angleškega državnega prvaka, so zdravniki v lanski sezoni diagnosticirali revmo, ki je močno vplivala na njegove nastope v letošnji sezoni.

Mučil se je s hudimi bolečinami v zapestju, kolenih in gležnjih, po korona-pavzi pa je vse skupaj nastopil le na eni dirki, Dirki po Poljski, katero pa je zaradi bolečin predčasno zapustil. Ob koncu sezone 2020 je tako napovedal svoje slovo od kolesarstva.

"Sem zelo razočaran, da moram končati na takšen način, toda zagotovo gre za pravilno odločitev, kar se tiče mojega zdravja ter družine."

"Raziskali smo vse možnosti, kako bi se spopadli z mojim stanjem in ekipa mi je ves čas stala ob strani. Upal sem, da bom težavo odpravil tekom karantene, toda takoj po vrnitvi sem začutil, da mi moje telo preprosto ne omogoča tekmovati na takšnem nivoju," je svojo odločitev pojasnil nekdanji britanski državni prvak.

Ian Stannard | Avtor: Profimedia Profimedia

Stannard je slavil tudi na Britanskem državnem prvenstvu leta 2012, dobil pa je tudi etape na številnih znanih etapnih dirkah, kot so Dirka po Britaniji, Herald Sun Tour in Dirka po Avstriji.

Bil je eden izmed ključnih mož, ki so pomagali Chrisu Froomu do zmag na Dirki po Franciji leta 2013, 2015 in 2016 ter na Dirki po Španiji leta 2011 in 2017.

"Želel sem si še dirkati in ta tekmovalni plamen še vedno gori v meni. Toda ponosen sem na vse, kar sem dosegel v športu in ko se ozrem nazaj na svojo kariero, sem lahko ponosen. Še posebej pa je bilo izpolnitev sanj dirkanje za takšno ekipo, kot je bila ekipa Sky," je bil ob slovesu čustven 33-letni angleški šampion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice