Šport
233 ogledov

Dan D za Rogliča

primož roglič Epa
Letos zelo napadalno usmerjenega Primoža Rogliča danes čaka odločilna 178-kilometrska 17. etapa na dirki po Španiji.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo skušal danes ubraniti vse napade najbližjih tekmecev in še drugič zapovrstjo osvojiti dirko po Španiji. Etapa od Sequerosa do Covatille bo odločilna pred prihodom v Madrid, kjer bo v nedeljo na vrsti le še sprinterska parada.

Primož Roglič Mnenje legende Šport Contador: "Roglič sicer še vodi, a ni najmočnejši kolesar na dirki!"

V predzadnjo etapo se bosta Ekvadorec Richard Carapaz in Britanec Hugh Carthy podala z zaostankom 45 oziroma 53 sekund, potem ko je Roglič v skupinskem sprintu dan prej osvojil drugo mesto in si privozil še šest bonifikacijskih sekund v primerjavi z najbližjima tekmecema.

Roglič ima ob močni ekipi lepo priložnost, da pride do druge zmage zapovrstjo na Vuelti, potem ko je lani slavil pred Špancem Alejandrom Valverdejem in rojakom Tadejem Pogačarjem.

Ian Stannard Čustveno slovo Šport Zvezdnik ekipe Ineos zaradi težav z zdravjem v predčasni pokoj

Letos je od samega začetka dirkal agresivno. Vsak zaključek etape, v katerem je začutil svojo priložnost, je odpeljal na vso moč in si tudi po zaslugi bonifikacijskih sekund prikolesaril prednost, ki ga lahko pred zadnjo zahtevno etapo navdaja z optimizmom.

Doslej je nekaj slabosti pokazal zgolj v šesti etapi, ko je imel težave z dežno jakno, ter v 12. na sloviti in strmi Angliru. A tudi v kraljevski etapi je izgubil le deset sekund, precej bolj pa mu ustrezajo nekoliko položnejši vzponi, kot bo današnji na Covatillo.

Etapa, ki se bo začela v Sequerosu, bo dolga 178,2 kilometra, vsebovala pa bo šest kategoriziranih vzponov, a večinoma nižje kategorije. Zadnji bo najtežji. Gre za 11,4 kilometra dolg klanec s povprečnim naklonom 7,1 odstotka, ki bo odločil zmagovalca letošnje Vuelte.

Roglič si je že zagotovil zeleno majico najboljšega sprinterja, rdeča pa je tista, ki bi potrdila Kisovčanov status enega najboljših kolesarjev zadnjih let.

Vuelta Prejel kazen Šport Rogliču zmago odnesla nešportna poteza nasprotnika (video)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice