Šport
7671 ogledov

"Naj vas Roglič ne prevara, je morilec na kolesu"

Primož Roglič Epa
"Največji težavi v naslednji sezoni predstavljata okrepljeni Ineos in Tadej Pogačar," pravi zvezdnik ekipe Jumbo-Visma.

Primož Roglič je sezono končal z zmago na Vuelti in na španskih cestah ohranil naziv najboljšega. Tako kot na Touru je slovenski as lahko računal na pomoč Novozelandca Georga Bennetta, ki verjame, da je ekipa Jumbo-Visma postala tisto moštvo, ki ga tekmeci najbolj spremljajo.

Nizozemska ekipa je v okrnjeni sezoni sicer prišla do 23 zmag, od tega do sedmih etapnih uspehov na tritedenskih dirkah, pa tudi do zmag na klasikah Milan-San Remo, Strade Bianche in Liège-Bastogne-Liège. 

"Lani smo se resnično pojavili v samem vrhu svetovnega kolesarstva, zdaj pa menim, da smo letos storili še korak naprej. Zdaj je glavna naloga ta, da ostanemo, kjer smo," je za Eurosport dejal Bennett in dodal: "Ljudje spremljajo naš model dirkanja. Sami smo na nek način kopirali Ineos, zdaj pa vsi opazujejo nas in si mislijo 'ok, to je prihodnost'."

George Bennett | Avtor: Profimedia Profimedia

Jumbo-Visma je dominirala na Touru, a jim jo je nato v predzadnji etapi z izjemnim kronometrom zagodel Tadej Pogačar, ki je prišel do rumene majice. Tudi pri Ineos Grenadiers so dobro odgovorili, Tao Geoghegan Hart je dobil Giro, na dirki po Italiji so se Nizozemci sicer umaknili zaradi koronavirusa, Richard Carapaz pa je do konca Vuelte ogrožal Rogliča.

Bennett, ki je dobil enodnevno dirko Gran Piemonte, na Vuelti pa je bil skupno 12., je prepričan, da največjo težavo za dominacijo Jumbo-Visme v let 2021 predstavljajo okrepljeni Ineos in Tadej Pogačar. 

Chris Horner Le kaj so počeli? Šport Legenda razkrila, kako bi Jumbo-Visma skoraj uničila Rogličevo Vuelto Primož Roglič Šampion! Šport Takšne so Rogličeve osupljive številke

"Če bomo ohranili zdajšnjo ekipo kolesarjev, bomo še naprej uspešni. A če pogledamo kolesarje, ki podpisujejo za Ineos... Dobili so Adama Yatesa, Daniela Martineza, Richieja Porta, pojavljajo se govorice o Aleksandru Vlasovu... Tu je še Tadej Pogačar. Glede na to, kar je naredil na Touru, imaš lahko osem najmočnejših kolesarjev na dirki, a nimaš njega, potem ga je težko premagati. Veliko je ciljev, ki jih imamo pred sabo, veliko je tudi reči, ki jih lahko še izboljšamo, a pošteno povedano, se s tem še nekaj tednov ne mislim ukvarjati. Pustil bom, da bo to problem za Georga iz prihodnosti."

George Bennett | Avtor: Profimedia Profimedia

V sedanjem času pa je tridesetletnik pohvalil slovenskega sotekmovalca: "On je resnično, resnično dober fant, a naj vas to ne prevara, je tudi morilec na kolesu. Na njem je zelo čvrst in agresiven, toda brez njega je pravi gentleman."

Jumbo-Visma, Grischa Niermann Video Šport Roglič do zmage: "Ne, f...," je izdavil direktor primož roglič Šampionski odziv Šport "Pri Rogliču je bilo moč zaznati sram in zadrego"

"Z užitkom kolesariš za takšnega fanta. To prinese veliko, veliko razliko. Po Touru si nisem na noben način želel nastopiti še na Vuelti, a ko je Primož dejal, da je pripravljen, mi je to dalo motivacijo, da sem se spravil skupaj in to storil tudi sam," je zaključil Bennett.

Jumbo Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.