Šport
16779 ogledov

"Pri Rogliču je bilo moč zaznati sram in zadrego"

primož roglič Epa
Zmagovalcu dirke po Španiji Primožu Rogliču je na predzadnji etapi uspelo ukrotiti notranje demone.

Ob napadu Richarda Carapaza v odločilni etapi Vuelte so se marsikomu v spomin prikradli dogodki z letošnje dirke po Franciji, kjer je nepazljivemu Primožu Rogliču skupno zmago odrekel Tadej Pogačar.

Chris Horner Le kaj so počeli? Šport Legenda razkrila, kako bi Jumbo-Visma skoraj uničila Rogličevo Vuelto

Po porazu se je javno ugibalo o psihičnem stanju slovenskega šampiona in morebitnih posledicah tistega zanj tako bolečega razpleta, vendar je Roglič z drugo zaporedno zmago v Španiji dokazal, da so bili strahovi popolnoma odveč.

Bradley Wiggins | Avtor: Eurosport Eurosport
"Po koncu Toura smo bili zelo zaskrbljeni zanj, kako se bo odzval v prihodnosti in ali je bila to njegova zadnja priložnost za zmago v Franciji," je razplet Vuelte pospremil eden najboljših kolesarjev vseh časov Bradley Wiggins.

"Po porazu proti Tadeju Pogačarju je bilo pri njem moč zaznati sram in zadrego. Mislim, da sem takrat rekel, da bi se moral takoj vrniti na kolo. Zmagal je na dirki Liege-Bastogne-Liege, zdaj je osvojil še Vuelto. Očitno mu ni pustilo nobenih posledic. Na stopničke se je zavihtel na zadnjih štirih ali petih velikih dirkah, ki se jih je udeležil. Je izjemen športnik, velik del zaslug pa gre njegovemu psihološkemu pristopu. Nič ga ne spravi iz tira," je dodal Bradley.

roglič carapaz Epski prizori Šport Carapaz po porazu proti Rogliču slavil kot nor

Rogličev uspeh v Španiji je pika na i izjemni sezoni njegovega moštva Jumbo-Visme.

"Ineos so vrgli s prestola. Številna moštva, vključno s Jumbo-Vismo, so kopirala strukturo Ineosa oziroma si izposodila določene elemente delovanja. Imajo izjemne posameznike, kot sta Roglič in Wout van Aert. Potem je tu 'super-domestique' Sepp Kuss, ki je bil pravo razodetje letošnje dirke. Tudi George Bennet je bil fantastičen. Res so dobra ekipa. Na čelu je vodja, ki je pravi moštveni kolega in uživa spoštovanje celotne ekipe. Jumbo-Visma je najboljša ekipa letošnje sezone," je sklenil Wiggins.

Maščevanje? Šport Polemika glede Rogličeve zmage: "Če tega ne bi bilo, bi izgubil"

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.