Šport
31645 ogledov

Roglič do zmage: "Ne, f...," je izdavil direktor

Primož Roglič Vuelta Reševalni pas/Twitter
Pri ekipi Jumbo-Visma so objavili krajši video zapis Rogličevega ponovnega naskoka na veh dirke po Španiji.

Primož Roglič je še drugič zapored osvojil Vuelto, rdečo majico si je zagotovil na predzadnji dan, ko je uspel ohraniti dovolj prednosti po napadu največjega tekmeca Richarda Carapaza.

Pri nizozemskem moštvu so objavili kratek video vrhuncev dirke, štiri etapne zmage Slovenca, pa tudi stresne trenutke ob lovu na Ekvadorca. Športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann, ki je Zasavca spodbujal med vožnjo in naročil Lennardu Hofstedeju naj priskoči na pomoč, si je po prihodu v cilj pošteno oddahnil, nato veselo novico sporočil celotni zasedbi, vse skupaj pa v olajšanju zaključil z besedico na f. 

Roglič je zadržal 24 sekund naskoka, naslednji dan pa z glavnino mirno prišel v cilj in tako osvojil drugo zmago na tritedenskih dirkah. Ob tem je bil letos še drugi na Touru, lani pa tretji na Giru.

Pri Jumbo-Vismi, ki je v zadnjem letu postala najdominantnejše moštvo v kolesarstvu, imajo zdaj nesporno številko 1. Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk, ki sta bila na papirju pred sezono izenačena s Slovencem, v tem letu nista posegla po uspehih. Oba so sicer močno ustavile poškodbe, prvega že lani, drugega tik pred Tourom, ko je padel na kriteriju Dauphine.

Komentarjev 1
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 10:03 10.november 2020.

    Po taki reakciji bi lahko bilo kaj na tem, kar je analiziral upokojen slavni kolesar. Da je vodstvo ekipne taktično delala napačne odločitve in je samo sreča in neverjetne Rogličeve noge to preprečila. Šibkejši del ekipe je potemtakem v vodstvu, ne na kolesu.

Sorodne novice