Šport
9283 ogledov

Statistiki odkrili nov šokanten podatek o izjemnosti Rogličeve sezone

primož roglič Epa
Kolesarski statistiki so naredili pregled sezone 2020, v kateri je v vseh kategorijah kraljeval Slovenec Primož Roglič.

Twitter profil, ki se ukvarja z najrazličnejšimi kolesarskimi statistikami, Cycling Statistics, je ob koncu kolesarske sezone naredil zanimiv pregled sezone, kjer jih je zanimala predvsem konstantnost najboljših kolesarjev sveta.

Primož Roglič O Rogliču Šport "Je še kakšen drug športnik, ki bi mu to uspelo?"

Nikoli ni lahko dobiti posamezne kolesarske etape, a je vse skupaj dosti lažje, če si prejšnje dni varčeval moči in se na dirki skoncentriral zgolj na določeno etapo.

Zato so se pri omenjeni strani odločili, da naredijo pregled, kateri kolesarji so tekom celotne sezone najbolj konstantno dosegali najboljše rezultate. Tako so naredili tri različne lestvice, na katerih so razvrstili kolesarje glede na to, kolikokrat so v minuli sezoni uspeli doseči rezultat v prvi deseterici.

Na prvi lestvici so vzeli v obzir vse profesionalne dirke. Daleč najbolj konstanten je bil slovenski kolesarski as Primož Roglič, ki je v minuli sezoni na posameznih etapah ter dirkah kar 32-krat končal v prvi deseterici, medtem ko je njegov najbližji zasledovalec še en Slovenec, saj se je Tadej Pogačar med najboljših deset povzpel 24-krat, s čimer si deli drugo mesto z Joaom Almeido.

Naslednja lestvica, kjer pa pravih sprememb na samem vrhu ni bilo, je zajemala le dirke najvišje ravni, tako imenovanega World Tour ranga. Tu je Roglič dosegel 25 uvrstitev med prvo deseterico, medtem ko se je tokrat Pogačarju na drugem mestu z 19 uvrstitvami pridružil Wilco Kelderman.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Za konec pa so pri Cycling Statistics pripravili še prav posebno prestižno lestvico, na kateri so zajeli le rezultate z "Velikih 9 dirk", pod katere so spadale uvrstitve v prvo deseterico v skupnem seštevku vseh treh največjih tritedenskih dirk, vseh petih kolesarskih spomenikov ter s Svetovnega prvenstva.

Tudi to je bil najboljši Roglič, saj je po zmagi na Vuelti in kolesarskem spomeniku Liege-Bastogne-Liege, drugem mestu na Touru ter šestem na Svetovnem prvenstvu edini zbral kar štiri uvrstitve med najboljšo deseterico. Rogliču nato sledijo štirje kolesarji, ki so zbrali tri takšne uvrstitve, medtem ko sta se v skupini z dvema takšnima uvrstitvama znašla kar dva Slovenca.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačarju, ki je dobil Tour ter končal na tretjem mestu dirke Liege-Bastogne-Liege se je namreč pridružil Matej Mohorič, ki se je prav tako izkazal na omenjeni belgijski klasiki s 4. mestom, medtem ko je dirko Milano-San Remo končal na 10. mestu.

Resnično sezona, po kateri bo kolesarski svet še dolgo pomnil Slovenijo!

primož roglič Uživajte! Šport Ekipa objavila ekskluzivne posnetke na poti do Rogličeve zmage Primož Roglič Pogačar bo težava Šport "Naj vas Roglič ne prevara, je morilec na kolesu" primož roglič Šampionski odziv Šport "Pri Rogliču je bilo moč zaznati sram in zadrego"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice