Šport
901 ogledov

Pred Rogličem in končno zmago le še ta majhna ovira

Primož Roglič Epa
Roglič bo danes drugič postal zmagovalec Vuelte.

Slovenski kolesar Primož Roglič bo danes uradno razglašen kot zmagovalec 75. dirke po Španiji. Pred tem mora opraviti le še formalnost zadnje etape, ki je od hipodroma Zarzuela do središča Madrida namenjena najboljšim sprinterjem. Že v soboto je Zasavec storil dovolj, da se bo drugič veselil končnega uspeha na Vuelti.

V predzadnji etapi je s skrajnimi močmi ter pomočjo svojega moštva ubranil vse napade najbližjih tekmecev na vzponu do smučišča na Covatilli ter postavil piko na i izjemni sezoni.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

V njej je slavil 12 zmag, vključno z uspehom na Vuelti, na kateri je dosegel štiri etapne zmage ter dodal tri druga mesta. Tudi bonifikacijske sekunde so na koncu pomagale Kisovčanu do druge zmage na dirki po Španiji po napornih treh mesecih in pol.

Do uradne potrditve rezultatov in konca tekmovalne sezone mora 31-letni Zasavec opraviti le še z ravninsko 139,6 kilometra dolgo traso zadnje etape, ki se bo končala v središču Madrida.

Profil 18. etape | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

S tem bo postal prvi kolesar po Špancu Robertu Herasu leta 2004, ki je uspel ubraniti zmago na Vuelti. Obenem bo še drugič zapovrstjo osvojil zeleno majico najboljšega sprinterja. S takim izkupičkom majic se lahko pohvali le osem kolesarjev v 85-letni zgodovini španske pentlje.

Slovensko kolesarstvo pa se bo v vsega 14 mesecih veselilo tretje zmage na največjih dirkah na svetu. Med obema Rogličevima uspehoma je Tadej Pogačar osvojil letošnjo dirko po Franciji, kjer je slavil prav pred devet let starejšim rojakom.

Primož Roglič Covadilla Odmevi Šport Roglič nasmejan, Carapaz molčal o početju Movistarja Richard Carapaz Primož Roglič Vuelta Video Šport Po etapi soočenje Carapaza in Rogliča Primož Roglič Vuelta Uspelo le redkim Šport Roglič v bogati 85-letni zgodovini med izbrano šesterico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice