Šport
3114 ogledov

Huda kazen Rogličevemu kolegu za povzročeno grozljivko

1/7
Epa
Epilog grozljive nesreče na dirki po Poljski, v katero je bil vpleten moštveni kolega Primoža Rogliča.

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen, moštveni sotekmovalec Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi, je suspendiran za devet mesecev, je danes sporočila Mednarodna kolesarska zveza (Uci).

Groenewegen je na avgustovski dirki po Poljski povzročil padec, v katerem jo je grdo skupil njegov rojak Fabio Jakobsen, ki je bil nekaj časa v življenjski nevarnosti.

Groenewegen se je sicer opravičil za padec, ki ga je povzročil v prvi etapi dirke po Poljski in ki je botroval hudemu padcu Jakobsena.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Groenewegen je v sprintu spremenil smer vožnje pri visoki hitrosti, Jakobsen se mu ni mogel umakniti ali ga prehiteti, kasneje pa je po preboju ograde silovito trčil v funkcionarja dirke ter v steber v ciljnem prostoru.

Nekaj časa je bil 24-letnik v življenjski nevarnosti, dva dni je preživel v umetni komi v Katovicah, nato pa je v domovini potreboval dve rekonstrukcijski operaciji obraza.

"Kolesar je sodeloval v preiskavi in sprejel prepoved nastopanja do 7. maja 2021, kar je devet mesecev od nesreče. Prav tako je pristal na to, da se bo udeležil več dogodkov v dobro kolesarske skupnosti," je v izjavi zapisala krovna zveza.

Z razpletom so bili zadovoljni tudi pri Jumbo-Vismi, kjer bodo kaznovanega kolesarja obdržali v kadru. "To je bila nesreča z nepredstavljivimi posledicami. S koncem disciplinskega postopka se lahko z mislimi usmerimo v prihodnost. Še naprej bomo sodelovali z Dylanom," so sporočili iz Rogličevega moštva.

 | Avtor: Epa Epa

Potrditev kazni je pospremil tudi Groenewegen. "Nesreča v prvi etapi dirke po Poljski bo za vedno ostala črn madež v moji karieri. Med šprintom sem zapeljal z linije. Žal mi je, saj sem vedno stremel k temu, da bi bil pošten šprinter. Posledice so bile nesrečne in resne. Tega se dobro zavedam. Upam, da bo to lekcija tudi za vse druge šprinterje. Podrobno spremljam potek okrevanja pri Fabiu. Samo upam lahko, da se bo nekoč lahko vrnil. Vesel sem, da lahko zdaj končno razmišljam o prihodnosti, čeprav se 7. maj zdi zelo daleč. Vesel sem podpore Jumbo-Visme, družine in prijateljev," je sporočil 27-letni Nizozemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice