Šport
20950 ogledov

Legende o Rogliču: "Kaj je najbolj zastrašujoče? Bil je daleč od dobre forme"

Podcast The Move Youtube
Glavna tema Armstrongovega kolesarskega podcasta "The Move" je bil Slovenec Primož Roglič.

Nekdanja izjemna kolesarja Lance Armstrong in George Hincapie sta v svojem slovitem podcastu "The Move" tokrat gostila legendarnega športnega direktorja iz Lancovih zlatih časov, Johana Bruyneela, ter kolesarskega strokovnjaka J. B. Hagerja, osrednja tema tokratne oddaje pa sta bila Vuelta ter pregled celotne sezone.

Po pričakovanju je tako beseda večinoma tekla o kolesarju, ki je najbolj zaznamoval preteklo sezono ter Dirko po Španiji, Primožu Rogliču.

Najprej so se dotaknili teme, da so šele drugič v tem tisočletju končnega zmagovalca določile bonifikacijske sekunde. Bruyneel je bil mnenja, da v tem ni nič kontoverznega, kot so v zadnjem tednu menili nekateri novinarji, ki so si želeli, da bi dirko dobil Ekvadorec Richard Carapaz.

"Ja, če pogledamo nazaj, je bil Roglič ta, ki je dobil daleč največ bonifikacijskih sekund. Toda zakaj? To pomeni, da je bil na tistih ključnih etapah, kjer se je spopadel z ostalimi favoriti iz skupnega seštevka, preprosto najmočnejši," je svoj pogled na popolnoma zasluženo zmago Rogliča podal Bruyneel.

primož roglič Na vrhu sveta Šport Statistiki odkrili nov šokanten podatek o izjemnosti Rogličeve sezone

Armstrong je nato pohvalil velikega Rogličevega tekmeca, kako dostojanstveno je sprejel ta poraz: "Če bi sam izgubil tritedensko dirko na tak način, zaradi bonifikacijskih sekund, bi znorel, kakšno s***je je to! Na progi sem dokazal, da sem najboljši, sam bi bil besen zaradi takšnega razpleta, medtem ko je Carapaz vse to gosposko sprejel."

Richard Carapaz Primož Roglič Vuelta | Avtor: PrtSc PrtSc

Vsi štirje so se nato strinjali, da se je Carapazu že v zaključku Dirke po Franciji začela forma strmo dvigovati ter je na Vuelti dosegla vrhunec, medtem ko je bil Roglič daleč od svojih najboljših predstav.

"Roglič sploh ni bil tako dober kot na Dirki po Franciji, zato je preprosto zastrašujoče, da je bil vseeno najboljši izmed vseh in je uspel dobiti Dirko po Španiji," je začel temo Hincapie, s katerim se je strinjal tudi Bruyneel. 

Tour de France Tadej Pogačar Trenutek leta Šport Američan nasmejal svet: kako borba Pogačar : Roglič upodablja ameriške volitve

"Bil je daleč od svoje forme. Govoril sem z ljudmi, ki so mu blizu, potrdili so mi, da je bil daleč od svojih najboljših predstav, kar pa je povsem logično. Človek je bil na samem vrhu vse od 7. avgusta, ko je dobil dirko Tour de l'Ain. Ni imel enega samega premora. Dobil je Tour de l'Ain, bil je tik pred tem, da zmaga Kriterij Dauphine, umaknil se je šele poslednji dan in to v rumeni majici, bil je v samem vrhu Dirke po Franciji, zelo dobro je nastopil na Svetovnem prvenstvu, dobil je Liege-Bastogne-Liege in od tam je šel naravnost na Vuelto!" je rahel padec v izjemni ter konstantni formi pojasnil Bruyneel.

Richard Carapaz Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Pri Rogliču me najbolj navdušuje, kako mentalno močan je. Tu smo ponovno na predzadnji dan velike tritedenske dirke in je ponovno v identični situaciji, da lahko izgubi vse. Toda nikoli ni paničaril, ostal je zvest samemu sebi, sam sebi je narekoval optimalno hitrost in na koncu izgubil le 20 sekund. Sam skorajda nisem mogel gledati, tako težko mi je bilo. Kaj če bi spet bil poražen na predzadnji dan? Izgubil je Dirko po Franciji na poslednji odločilni dan, bil je to velik poraz, toda mentalno se je povsem pobral ter dokazal, da lahko premaga vsako oviro. S tem si je tudi dokazal, da lahko naslednje leto ponovno napade Tour de France. Še vedno bo tam, še vedno bo eden glavnih favoritov in po mojem ima veliko možnosti, da zmaga," je bil nad Rogličevimi predstavami po Dirki po Franciji navdušen Hincapie.

Primož Roglič Pogačar bo težava Šport "Naj vas Roglič ne prevara, je morilec na kolesu"

"Naslednje leto mu bo tudi zelo ustrezala trasa, saj bo v igri 57-kilometerski kronometer. In to ravninski, sam pa je zares izjemen kronometrist, ima neverjetno aerodinamično držo. Trasa Toura mu resnično gre na roke naslednje leto. Obenem pa ima neverjeten borbeni duh. Tako kot se je po uničujočem porazu na letošnjem Touru uspel pobrati ter dobiti Vuelto, je resnično neverjetno. Lahko bi se zavlekel v kot in žaloval, toda ni naredil tega. Vrnil se je ter dominiral na Vuelti! Človek je res izjemen športnik!" je debato o neverjetnem vzponu po bolečem porazu na Touru zaključil Bruyneel.

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Za konec so se dotaknili še debate o najboljši kolesarski ekipi in najboljšem kolesarju minule sezone. Mnenja o najboljši ekipi so sicer bila deljena, a so bili vsi enotni, kateri kolesar je najbolj zaznamoval sezono 2020.

"Primož je najboljši kolesar na svetu. To kar mu je uspelo od začetka sezone in Tour de l'Aina pa zdaj do Vuelte in samega konca je nekaj neverjetnega, saj je bil ves čas v samem vrhu," je pogovor o najboljšem kolesarju zadnjih dveh let začel Hincapie, z njim pa se je strinjal tudi Bruyneel.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Ko smo že pri Rogliču, tu imam en seznam, malce smo raziskali to zadevo in je resnično neverjetno ... Od aprila 2018 je dobil Dirko po Baskiji, Dirko po Romandiji, Dirko po Sloveniji, bil je 4. na Dirki po Franciji, 3. na Dirki po Britaniji, nato je začel sezono 2019 z zmago na Dirki po Združenih arabskih emiratih, zmagal je Tirreno-Adriatico, znova Dirko po Romandiji, 3. je bil na Dirki po Italiji, zmagal je Dirko po Španiji. Smo že v letu 2020, katerega je začel s Tour de l'Ainom, ki ga je zmagal. Bil je 2. na Dirki po Franciji, kjer je dobil tudi etapo, zmagal je dirko Liege-Bastogne-Liege ter končal sezono z zmago na Dirki po Španiji, kjer je slavil tudi na štirih etapah. Prav tako bi dobil Kriterij Dauphine, če ne bi bilo poškodbe," je bil nad Slovencem navdušen Bruyneel.

"Pri Rogliču pa je najbolj neverjetno to, da zmaguje na gorskih etapah, zmaguje skupinske sprinte 70-80 kolesarjev, zmaguje kronometre, človek lahko naredi na kolesu vse, kar si zamisli," je debato zaključil Hincapie.

primož roglič tadej pogačar O sanjski sezoni Šport Štangelj o Rogliču in Pogačarju: "Tadej je drugačen..." Primož Roglič O Rogliču Šport "Je še kakšen drug športnik, ki bi mu to uspelo?" primož roglič Uživajte! Šport Ekipa objavila ekskluzivne posnetke na poti do Rogličeve zmage Primož Roglič in Tadej Pogačar Kolesarstvo Šport Roglič zmagal, Slovenija pa padla s prvega mesta Jumbo-Visma, Grischa Niermann Video Šport Roglič do zmage: "Ne, f...," je izdavil direktor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice