Šport > Nogomet
520 ogledov

Ronaldo dal glas Messiju, Leo niti točke Cristianu, Kek in Oblak zelo različno

Robert Lewandowski Reševalni pas/Twitter
Portugalec, ki je namenil največ točk svojima velikima rivaloma, od njiju ni dobil niti ene.

Izjemni Poljak Robert Lewandowski je bil v četrtek razglašen za najboljšega nogometaša na svetu v letu 2020, potem ko je prepričljivo premagal svoja največja rivala, Cristiana Ronalda in Lionela Messija.

Zvezdnik Bayern Münchna je v končnem seštevku vseh glasov s strani kapetanov in selektorjev državnih reprezentanc ter novinarjev in navijačev z vsega sveta dobil 52 točk, medtem ko sta jih Portugalec in Argentinec zbrala 38, oziroma 35.

Zanimivo je, da je tudi omenjena trojica imela pravico glasovati, saj je vsak izmed njih kapetan svoje reprezentance. Po razkritju glasov je tako ves svet najprej zanimalo, kako so glasovali trije veliki favoriti.

Samo Ronaldo je imel na svojem seznamu oba glavna konkurenta, ki pa mu po drugi strani nista namenila niti ene točke.

Ronaldo je tako Poljaku dodelil največ možnih pet točk, medtem ko je Messiju dodelil tri in Kylianu Mbappeju eno. Lewandowski je po drugi strani največ točk dal svojemu soigralcu Thiagu Alcantari, Neymar je dobil tri in Kevin de Bruyne eno. Messi pa se je odločil, da ga je v preteklem letu najbolj navdušil Neymar, Mbappe je dobil tri točke, eno pa je končno namenil tudi enemu izmed največjih konkurentov, Lewandowskemu.

Izmed glasujočih je sicer zagotovo najbolj izstopal argentinski selektor Lionel Scaloni, ki se je (vsaj zargentinsko javnost) škandalozno odločil, da Messi ni bil najboljši, temveč da bi ta čast morala pripasti Sadiu Maneju.

Slovenski kapetan Jan Oblak je prav tako ignoriral Ronalda, saj je 5 točk namenil Messiju, 3 Lewandowskem in 1 Mbappeju. Nekoliko več usmiljenja do Portugalca pa je imel naš selektor Matjaž Kek, ki mu je namenil 3 točke, medtem ko je za najboljšega imenoval Lewandowskega, 1 točko pa je podelil še Virgilu van Dijku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.