Šport > Nogomet
2170 ogledov

'Bogokletna' izjava: "Maradona ni najboljši, Messi zadnji"

maradona messi Epa
Legendarni argentinski vratar je presenetil z izbiro najboljšega nogometaša vseh časov.

Nekdanji argentinski reprezentančni vratar Hugo Gatti med drugim slovi po brezkompromisnih izjavah na račun rojakov.

Tako se je v enem izmed zadnjih interjujev ob razpravi o najboljšem nogometašu vseh časov postavil na stran Peléja, nič kaj prizensljiv pa ni bil niti do Lionela Messija.

"Pelé je bil najboljši. Videl sem ga igrati in igral z njim. Maradona je definitivno zraven skupaj z Alfredom Di Stefanom in Johannom Cruyffom, čeprav razumem, zakaj ga nekateri uvrščajo na sam vrh. Razlika je predvsem v tem, da Pelé po upokojitvi ni živel tako kontroverzno kot Maradona. Diego je bil zelo dober, a Pelé je najboljši vseh časov."

"Težko se je bilo ukvarjati z Diegom. Gre za eno največjih športnih osebnosti na svetu, kot sta bila na primer Muhammad Ali ali pa Michael Jordan. Zelo težko je bilo v koži Diega Maradone, ki je bil zelo poseben. V njegovem okolju so ga častili kot božanstvo, a v resnici je bog samo eden," je povedal Gatti, nato pa spregovoril še o Messiju.

"Messi je najboljši nogometaš v zadnjem obdobju, ki pa je ena velika laž. To ni več nogomet, saj igrajo s pomočjo videotehnologije (VAR). Ne kritiziram Messija. Vedno sem trdil, da je na mojem seznamu najboljših igralcev vseh časov na zadnjem mestu," je dodal danes 76-letni čuvaj mreže.

messi maradona | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.