Šport > Nogomet
26078 ogledov

Ronaldo povedal resnico o Messiju: "Vprašajte ga, rekel bo isto kot jaz"

ronaldo messi Profimedia
Sinoči sta si na Barçinem stadionu Camp Nou nasproti stala Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Juventus je v šestem krogu skupinskega dela lige prvakov na gostovanju visoko premagal Barcelono (0:3). Dvakrat je bil z bele točke natančen Cristiano Ronaldo, vmes pa se je po podaji Juana Cuadrada med strelce vpisal še Weston McKennie.

Torinčani so se z zmago zavihteli na vrh lestvice v skupini G, Barça je z enakim številom točk (15) na drugem mestu.

Sinoči sta si na Camp Nouu prvič po več kot dveh letih iz oči v oči spet zrla večna rivala Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Superzvezdnika bi se morala pomeriti že v drugem krogu tekmovanja, a je bil Ronaldo obračun primoran izpustiti zaradi okužbe s koronavirusom.

messi ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia
Sinoči je Portugalec prišel na svoj račun, ko je k zmagi Juventusa prispeval kar dva zadetka. To je bil že 36. medsebojni obračun dveh daleč najboljših nogometašev zadnjega desetletja - Messi je vpisal 16 zmag, Ronaldo 11, devet tekem pa se je končalo z remijem.

Nekoč glavna akterja v španski La Ligi, kjer je Ronaldo branil barve Barçinega večnega tekmeca Real Madrida, sta se prijateljsko pozdravila že pred začetkom tekme, poleg objema pa sta si izmenjala tudi nekaj besed, kar znova potrjuje, da sta v precej boljših odnosih kot njuni najbolj zagrizeni navijači.

Večna rivala, ki sta skupaj osvojila 11 zlatih žog, sta več kot desetletje v središču razprave o najboljšem nogometašu vseh časov. Primerjave med njima so že vrsto let stalnica v nogometnem prostoru, mnenja strokovnjakov pa so deljena, čeprav se jih praviloma nekaj več nagiba k Argentincu.

 | Avtor: Epa Epa
Ronaldo vsekakor ne zaostaja veliko, v časih razglašene Barcelone, k čemur je pripomogla tudi Messijeva prestopna saga, pa navdušuje s strelsko formo, ki ga uvršča v sam vrh najučinkovitejših napadalcev tako v Italiji kot v Evropi.

Čeprav rivalstvo Messija in Ronalda ostaja ena izmed osrednjih debat v športnem svetu, je Portugalec po visoki zmagi Juventusa znova poudaril, da so sovražni odnosi med njima popolna izmišljotina. "Vedno sem imel prijateljski odnos z Messijem. Kot sem že mnogokrat dejal, sva si v zadnjih 12, 13, 14 letih razdelila številne lovorike. Nanj nisem nikoli gledal kot na rivala. Vedno je dal vse od sebe za svojo ekipo, jaz pa za svojo. Vedno sva se dobro razumela. Če ga boste vprašali, sem prepričan, da vam bo povedal isto, a v nogometu je pač tako, da se z rivalstvi povečuje zanimanje," je povedal 35-letni napadalec Juventusa.

ronaldo messi | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ne glede na to, kaj pravi Ronaldo, sta njuni karieri neločljivo povezani, vprašanje pa je, koliko časa se bosta sploh še srečevala na tako visokem nivoju. Dejstvo je, da se obdobje njune prevlade počasi končuje, zato je vsak medsebojni obračun morebiti celo njun zadnji.

Komentarjev 3
  • rexuathe 18:21 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • seicacun 14:41 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • siblfromwai 11:38 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice