Šport > Košarka
1167 ogledov

Ekipo popeljal v finale, zdaj dolg suspenz zaradi skokov čez plot

Ime Udoka Profimedia
Zapletel se je z zaposleno v klubu.

Trener Ime Udoka, ki je že v svoji prvi sezoni kot glavni trener moštva Boston Celtics, prišel do velikega finala lige NBA, se je znašel v velikih težavah, s strani kluba mu grozi celo suspenz za celotno naslednjo sezono. Razlog za to je 'neprimeren intimni odnos' s klubsko uslužbenko. Odnos je bil sporazumen, a je Udoka s tem kršil klubski kodeks obnašanja.

Adrian Wojnarowski, eden najbolj priznanih novinarjev, ki se ukvarjajo z ligio NBA, trdi, da bi Udoko lahko doletel celoletni suspenz, njegova služba pa vseeno naj ne bi bila v nevarnosti. O kazni bodo odločali pristojni v klubu, zaenkrat pa še ni znano, ali bo zaznovana tudi zaposlena v franšizi. Na seznamu zaposlenih pri Boston Celtics so sicer le tri ženske.  

Udoka je sicer že vrsto let v zvezi z znano igralko Nio Long.

Udoka je star 45 let, pred prevzemom funkcije pri Bostonu pa je sedem let deloval kot pomočnik slovitega Gregga Popovicha pri San Antonio Spurs, isto funkcijo je po leto dni opravljal tudi v Philadelphiji in Brooklynu. V igralski karieri je zbral sedem sezon v ligi NBA, v povprečju je zbral po 5.2 točke.

Kelte je v minuli sezoni popeljal do finala, kjer so proti Golden State Warriors povedli celo z 2:1 v zmagah, a nato izgubili naslednja tri srečanja.

Ime Udoka | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice