Šport > Košarka
1190 ogledov

Novo glede cepljenja, tako se je odzval največji nasprotnik

Kyrie Irving Profimedia
Košarkarski zvezdnik Kyrie Irving se je ponovno zavzel za pravico do necepljenja.

Kyrie Irving, član NBA moštva Brooklyn Nets, je ob Novaku Đokoviću najslavnejši nasprotnik cepljenja proti covidu-19 iz sveta športa.

Ameriški branilec, čigar izjemne košarkarske veščine so se v preteklem letu znašle v senci napete politične in zdravstvene situacije, je pozdravil najnovejši odlok v zvezi z obveznim cepljenem v zvezni državi New York, kjer domuje njegova ekipa.

Newyorški župan Eric Adams je v torek naznanil odpravo obveznega cepljenja za vse zaposlene v zasebnem sektorju, prav tako ne bo več odvezno cepljenje za otroke, ki se bodo želeli udeleževati športnih ali drugih obšolskih aktivnosti. 

Kyrie Irving | Avtor: Epa Epa
Irving, ki je navljub grožnjam in hudem pritisku trdno vztrajal pri svojih stališčih, tudi ko je bilo pod vprašanjem nadaljevanje njegove kariere, se je po objavi novice oglasil na twitterju, kjer se je vnovič zavzel za pravico do necepljenja. 

"Če sem lahko jaz necepljen in opravljam svoje delo, potem bi morali tudi moji necepljeni bratje in setre imeti enako pravico, ne da bi bili zaradi tega diskriminirani, obrekovani ali odpuščeni. To vsiljeno cepivo/pandemija je ena naječjih kršitev človekovih pravic v zgodovini," je zapisal 30-letnik.

Irving je bil zaradi necepljenosti primoran izpustiti dobršen del lanske sezone. K temu so pripomogli tudi njegovi delodajalci, ki bi mu lahko omogočili igranje na gostovanjih, vendar so to možnost zavračali, dokler jim niso kadra zdesetkale poškodbe. Takrat so si vodilni možje nenadoma premislili in Irvingu prižgali zeleno luč za igranje v zveznih državah, kjer so bila pravila v zvezi s covidom ohlapenjša ko v velikem jabolku. Tam so se namreč lahko treningov in tekem v zaprtih prostorih udeleževali samo polno cepljeni športniki. 

Irving je sicer že pred meseci izkoristil opcijo v svoji pogodbi z mrežicami in bo v prihajajoči sezoni zaslužil 36,5 mio. ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice