Gorenjska
466 ogledov

ZD Kranj: Cepiva je dovolj

cepivo Pfizer BioNTech Profimedia Cepivo Pfizer BioNTech
Danes, v sredo, se je mogoče v atriju Zdravstvenega doma Kranj še do 15.30 cepiti proti covidu-19. Osebje Zdravstvenega doma Kranj je sicer doslej s četrtim odmerkom proti covidu cepilo 182 ljudi, samo prejšnjo sredo, na t. i. odprtem cepljenju oziroma na cepljenju, na katerega se ni treba vnaprej naročiti, pa 88.

Ob sredah v septembru v istem terminu cepijo tako proti covidu-19 kot tudi proti klopnemu meningitisu. Prejšnjo sredo so tako, kot smo navedli, proti covidu cepili 88 ljudi, proti klopnemu meningoencefalitisu pa (samoplačniško) devet.

Iz Zdravstvenega doma Kranj so nam danes potrdili, da so doslej cepljenja s četrtim odmerkom imeli tudi že v domovih za starejše in jih še izvajajo. V Domu upokojencev Kranj in v Domu starejših občanov v Naklem so skupaj s četrtim odmerkom cepili približno 90 stanovalcev. V domovih pa, kot so pojasnili, tedensko naročajo cepivo za varovance, ki so podali soglasje.

Na vprašanje, ali sta, kot navajajo na spletni strani zdravstvenega doma, v Kranju na voljo cepivi Pfizer in Novavax, smo prejeli odgovor, da to drži. "Obe cepivi sta na voljo, tudi Pfizer Original/Omicron BA.1. Naročeno imamo tudi cepivo Moderna, Original/Omicron BA.1, ki pa v tem tednu še ne bo dostavljeno."

Razložili so nam še, da so cepivo naročili glede na povpraševanje in odziv na cepljenje v prejšnjem tednu. "Menimo, da ga je dovolj. V kolikor ga zmanjka, je možno naročanje naknadno in sodelovanje z distribucijo je zelo dobro. Cepilni centri na Gorenjskem zelo dobro sodelujemo med sabo, porazdelili smo tudi urnike cepljenja, da imajo ljudje možnost opraviti cepljenje tudi v drugje, na primer v ZD Jesenice, ZD Škofja Loka, ZD Bled …"

Sledilnik covid-19 navaja

V Splošni bolnišnici Jesenice imajo na današnji dan v t. i. rdeči coni štiri bolnike s covidom, na Univerzitetni kliniki Golnik pa je na akutnem oddelku 11 bolnikov, ki imajo vodilno diagnozo covid-19.
Po današnjih podatkih Sledilnika covid-19 je v Mestni občini Kranj 556 aktivno okuženih, samo včeraj, 20. septembra, so jih na novo potrdili 56.
Najslabšo sliko na Gorenjskem (gledno relativno na število prebivalstva) ima ta hip občina Železniki: tam je aktivno okuženih 278, včeraj so jih na novo potrdili 19.

Komentarjev 1
  • Pišmevuh 19:37 21.september 2022.

    Da je? Hvala Bogu, rešeni smo.