Šport > Košarka
27100 ogledov

Dragiću se morda odpira izjemna priložnost

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Košarkarska ekipa Gorana Dragića bo novo sezono lige NBA začela brez zvezdniškega branilca.

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić bo v novi sezoni severnoameriške lige NBA igral za ekipo Chicago Bulls. Kot kaže, pa bo ta sezono morala začeti brez branilca Lonza Balla, ki je prestal artroskopijo na levem kolenu in ga čaka od štiri do šest tednov počitka, je sporočila ekipa.

Štiriindvajsetletnik je nazadnje igral januarja, nato pa si je poškodoval meniskus in so takrat dolžino okrevanja ocenili na šest do osem tednov. Toda bolečina ni pojemala in je zato izpustil tudi zadnje mesece prejšnje sezone.

Nekdanji drugi izbor na naboru leta 2017 je v prejšnji sezoni beležil svoje najboljše strelske številke, med drugim je za tri točke metal 42,3-odstotno, pri čemer je v povprečju dosegal po 13 točk, 5,4 skoka in 5,1 podaje na tekmo. Veljal je tudi za enega boljših branilcev pri obrambnih nalogah z 1,8 ukradene žoge na tekmo.

Lonzo Ball | Avtor: Profimedia Profimedia

Ena izmed možnih alternativ ob odsotnosti prvega organizatorja igre bo slovenski veteran Goran Dragić, ki ima z biki sklenjeno enoletno pogodbo v višini 2,9 milijona dolarjev.

Šestintridesetletnik ima po 14 sezonah s Phoenixom, Houstonom, Miamijem, Torontom in Brooklynom povprečje 13,7 točke na tekmo ob 36-odstotnem metu za tri točke. V sezoni 2017/2018 se je kot član vročice iz Arizone uspel uvrstiti na All-Star tekmo.

Na nedavnem evropskem prvenstvu, kjer Slovenija ni ubranila zlata, s porazom v četrtfinalu pa je ostala brez boja za medalje, je Dragić prispeval 14,9 točke na srečanje ob 35-odstotnem metu z razdalje. 

V lanski sezoni je kot član Toronta in Brooklyna beležil 7,3 točke, 3,2 skoka in 4,8 podaje na tekmo.

Biki bodo sezono začeli 19. oktobra proti ekipi Miami Heat, Ball, ki vstopa v svoje drugo leto 80 milijonov evrov vredne štiriletne pogodbe, pa se bo po napovedih vrnil novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice