Šport > Košarka
9845 ogledov

Luka Američanom tako odgovoril na vprašanje o porazu proti Poljski

EuroBasket 2022 Saša Despot
"Naučil sem se veliko, kako se moram in kako se ne smem obnašati kot vodja ekipe."

Evropska košarkarska prvenstva v preteklosti niso zbudila veliko pozornosti na drugi strani Atlantika, a je bilo pravkar končano tekmovanje v tem pogledu povsem drugačno.

Ob udeležbi zvezdnikov Giannisa Antetokounmpa, Nikole Jokića, Laurija Markkanena, Rudyja Goberta in Luke Dončića je tokratni Eurobasket odmeval tudi v ZDA, udeležili so se ga tudi številni vplivni možje lige NBA, najštevilčnejša je bila prav zasedba iz Dallasa, ki se je med drugim udeležila svečanosti ob dvigu dresa Dirka Nowitzkija pod strop dvorane v Kölnu. 

Ob povečanem zanimanju ameriških medijev se tudi Dončić ob svojem prvem intervjuju za ESPN po EP ni mogel izogniti vprašanju o nepriejetnem četrtfinalnem porazu proti Poljski. "To je bil za nas res težek poraz, Poljska je igrala izjemno. Imeli so odlično tekmo, mi pa nismo bili pravi. Nismo zaigrali tako kot bi morali in tako kot znamo. Poljaki so se dobro pripravili na nas. Na tem turnirju sem se veliko naučil, ekipe so bile izjemne, nastopilo je precej odličnih košarkarjev. To je še ena izjemna izkušnja zame," je na vprašanje Malike Andrews odgovoril Dončić, ki se je preko videopovezave oglašal iz domovine.

"Naučil sem se veliko, kako se moram in kako se ne smem obnašati kot vodja ekipe," je še dodal zvezdnik moštva Dallas Mavericks.

EuroBasket 2022 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Moštvo iz Teksasa se je v minuli sezoni sicer prebilo do finala Zahodne konference, kjer so Mavericks klonili proti kasnejšim prvakom Golden State Warriors. "Težko bo ponoviti ali celo izboljšati ta dosežek, zahodna konferenca je res močna. A vseskozi bomo verjeli. Pred vsako sezono rečem, da je cilj osvojitev naslova. Imamo nekaj novih igralcev, nekaj pa jih je zapustilo Dallas, zato bomo v presezoni morali zgraditi novo ekipo. Nato pa bomo igrali in se pri tem poskušali tudi zabavati," je o pričakovanjih pred novo NBA sezono dejal Dončić in kasneje dodal, da je zadovoljen s poslom, ki ga je opravilo vodstvo ob sestavljanju kadra.

Večina franšiz z visokimi ambicijami ima sicer na seznamu vsaj dva zvezdniška igralca, je to tisto, kar sicer manjka Dallasu? "Ne, mislim, da imamo kar nekaj odličnih košarkarjev, ki so precej podcenjeni in se premalo govori o njih. Na primer kot prvi takšen je Dorian Finney-Smith, ki trdo dela in sodi med najboljše obrambne igralce v ligi, ko pa je odprt, bo zadel tudi v napadu. Spencer Dinwiddie bo imel v tej sezoni večjo vlogo, Christian Wood je novi član Dallasa, a mislim, da bo za nas zelo pomemben," je prepričan Luka.

Ta je še obljubil, da bo poskušal zmanjšati število tehničnih napak. "Vedno si želim zmagati, zato sem takšen na igrišču, zunaj njega sem v resnici drugačen. To moram kontrolirati. Zavedam se, da to meče slabo luč name, a tudi na klub. S tem moštvu nikakor ne pomagam. Moram se izboljšati na tem področju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice