Šport > Košarka
27134 ogledov

Fiba zaradi slabega sojenja z revolucionarnimi novostmi, to sta glavni

Eurobasket sodniki Profimedia
Fiba bo po katastrofalnem sojenju na Eurobasketu uvedla nova pravila.

Minuli Eurobasket si bomo zapomnili po dveh stvareh. Po blamaži in neuspehu največjih favoritov ter morda celo najslabšem sojenju v zgodovini največjih košarkarskih tekmovanj.

Vsi vemo, kaj je glavni razlog za katastrofalno sojenje, nad katerim so se praktično pritoževali košarkarji in trenerji vseh reprezentanc, le Fiba si se še vedno zatiska oči.

Na koncu je njeno vodstvo na zadnji dan tekmovanja izjavilo, da sodniki "niti niso bili tako slabi", toda na koncu so vodilni možje vseeno sedli za mizo ter se odločili, da je čas za določene spremembe.

Določena pravila bodo tako spremenjena, v veljavo pa bodo stopila s 1. oktobrom. Prišlo bo do treh velikih sprememb, dve pa sta vpeljani ravno zaradi vse slabšega sojenja, z željo da se sodniške napake odpravijo.

Prva sprememba bo challenge. Vsi trenerji bodo namreč imeli pravico izpodbijati sodniško odločitev s pomočjo video posnetka. Na tekmo bodo trenerji imeli po en challenge, katerega seveda obdržijo, v primeru da je bil njihov izziv uspešen.

Druga sprememba se nanaša na prekrške v zadnjih dveh minutah tekme. Po novem se v zadnjih 120 sekundah tekme ali v podaljšku ne bo več delilo nešportnih osebnih napak za prekrške pri izvedbi avtov, temveč bodo slednji tretirani kot navadne osebne napake.

Tretja sprememba pa ni vezana na sodniške odločitve. Fiba se je namreč odločila za LED žarnice, s katerimi bo po novem dovoljeno osvetljevati igrišča. S tem naj bi se približali standardom, katere že leta goji liga NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice