Šport > Košarka
10552 ogledov

Dončić po pravici povedal, kaj si misli o sestavi Mavsov

Profimedia
Luka Dončić je samozavestno ocenil, da njegova ekipa Dallas Mavericks ne potrebuje novih okrepitev.

Dallas Mavericks bodo v prihajajoči sezoni lige NBA poskušali nadgraditi izjemen uspeh iz lanske sezone, ko so jih v finalu zahodne konference zaustavili šele kasnejši prvaki Golden State Warriors.

Potem ko se je Mavsom izjalovil eksperiment z latvijskim velikanom Kristapsom Porzingisom, se je v košarkarsko obarvanih medijih na dolgo in široko pisalo o tem, da bi moral Dallas Dončića združiti z drugim All-Star igralcem, s čimer pa se Slovenec ne strinja.

Prepričan je, da obstoječa zasedba teksaškega moštva premore dovolj košarkarskega talenta in znanja, pri čemer je poimensko izpostavil tri podcenjene igralce - Spencerja Dinwiddieja, Doriana Finey-Smitha in Christiana Wooda.

Luka Dončić Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia
"Imamo odlične igralce v ekipi, veliko je podcenjenih košarkarjev, o katerih bi po mojem morali več govoriti. Ne potrebujemo še enega All-Star igralca, imamo odlično ekipo. Prvi je tu Dorian Finney-Smith, ki je trdo delal. Je eden najboljših obrambnih košarkarjev. Če bo imel na voljo odprt met, ga bo tudi zadel. Spener Dinwidde bo imel letos veliko vlogo. Christian Wood je nov v Dallasu, toda verjamem, da bo odličen pri nas," je povedal.

Tema pogovora je nanesla tudi na tehnične napake, ki so Dončićeva šibka točka. V lanski sezoni jih je zbral kar 17, dve si je prislužil tudi na nedavno končanem evropskem prvenstvu. "Ena stvar pri meni je, da res ne maram izgubljati, zato sem zunaj igrišča povsem drug človek. Moram se bom bolj nadzirati. S tem se v slabi luči ne kažem samo jaz, ampak celotna ekipa. Gledati moram na soigralce in biti boljši za njih," je spremembe na tem področju obljubil Dončić.

Izrazil je tudi željo po osvojitvi naslova za najkoristnejšega igralca rednega dela (MVP). Lani je glasovanje končal na petem mestu. "Upam. Postati MVP je nekaj neverjetnega. Če bi mi upelo, bi bil to gromozanski dosežek. Zelo bi bil vesel, a nikoli se ne ve," je komentiral mladi zvezdnik.

Dallas bo prihodnji teden začel z uradnimi pripravami na novo sezono. Prvo ogrevalno tekmo bo odigral 5. oktobra z Oklahomo City Thunder.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice