Šport > Košarka
20950 ogledov

Lukov soigralec razkril, kaj mu gre pri Dončiću najbolj na živce

Dorian Finney-Smith Luka Dončić Profimedia
Dorian Finney-Smith velja za odličnega prijatelja Luke Dončića, toda nekaj mu gre pri izjemnem Slovencu vseeno zelo na živce.

V ligi NBA so se v minulih dneh odvijali tako imenovani medijski dnevi, ko so se ekipe ponovno zbrale po nekajmesečni pavzi ter se pred začetkom priprav posvetile svojim obveznostim do sedme sile.

Luka Dončić Dan za medije Šport To se je dogajalo z Luko po koncu Eurobasketa, zdaj je razkril vse

Seveda je bil v središču pozornosti zvezdnik ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić, ki se je ob svojem ponovnem snidenju z mediji razgovoril o minulem Eurobasketu, svojem fizičnem in psihičnem stanju po napornem poletju, primerjavah med evropsko in ameriško košarko, ciljih za naslednjo sezono in podobnih stvareh.

Medtem ko se je večina ameriške javnosti tokrat posvečala predvsem velikim evropskim zvezdnikom, kot so Luka, Nikola Jokić in Giannis Antetokounmpo, ki so poleti blesteli na Eurobasketu, pa so se zlahka spregledale nekatere zanimive izjave drugih košarkarjev.

Luka Dončić Nikola Jokić Sporno vprašanje Šport Luko podprl še en veliki zvezdnik, Američanom to ne bo všeč

Med slednje zagotovo lahko štejemo tisto Doriana Finney-Smitha, ki je naravnost blestel pri medijskih aktivnostih. Med drugim se je dotaknil svojega početja med obema sezonama (med drugim si je kupil konja), razložil ozadje vzdevka, ki ga je nadel sebi in Reggieju Bullocku, nazadnje pa navdušil z izjavo o odhodu Jalonu Brunsona, ko je rekel: "Ste videli koliko denarja so mu ponudili? Sam bi bil jezen nanj, če bi ostal pri nas!"

Eden najboljših obrambnih igralcev lige pa je nato gostoval tudi v podcastu "Locked on Mavericks", kjer ga je pričakalo zanimivo vprašanje. Voditelja sta ga namreč vprašala, kaj mu gre pri Luki Dončiću najbolj na živce. Mnogi bi na podobno vprašanje odgovorili v stilu, da je Luka odličen soigralec, brez kakšnih večjih pomankljivosti ter da so zgolj veseli, da lahko igrajo skupaj s takšnim soigralce. Mnogi, toda ne Dorian Finney-Smith.

"Ukradel je ves moj sleng! Vse, kar povem, uporabi proti meni. Začel je uporabljati besede 'no cap' (slengovsko za "prisežem", ali "ne lažem" op. p.), pa lani sploh še ni vedel, kaj to pomeni. In s temi besedami je končal vsak stavek. Ali pa sem rekel 'say less' (slengovsko za "razumem" op. p) in je začel uporabljati tudi to."

Oba voditelja sta se ob tem vidno zabavala, še posebej pa ju je nasmejala izjava o uporabi fraze "say less", katero naj bi na njuno veliko presenečenje Luka nekoč tudi uporabil v enem izmed njunih intervjujev. Na vse kupaj pa je Dorian le še dodal: "Ja, in sploh ne ve, kaj to pomeni."

 

Jason Kidd Dallas Šport Kidd: Luka bo gotovo rekel, da je pripravljen, toda ... Goran Dragić Gogi: Šport Goran Dragić: Še zdaj slabo spim zaradi tega ... Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Potrdil njegovo tezo Šport Giannis se je strinjal z Dončićem in razjezil Američane
Komentarjev 3
  • Cefur 18:47 28.september 2022.

    Radovednica vtaknu ti bo 25kg špeha v tvoje 100kg dupe!

  • radovednica 15:10 28.september 2022.

    Verjetno pa še tisti tipično prezirljivi, domišljavi ćefurski nasmešek na zblojenem ksihtu. Kakšno šolo naj naredi, to bo prvo. Potem pa za športnika sramotnega 25 kg odvečnega špeha naj se znebi. Lenuh lenuharski.

Sorodne novice