Šport > Košarka
7315 ogledov

Kidd: Luka bo gotovo rekel, da je pripravljen, toda ...

Jason Kidd Epa
Prvi zvezdnik Dallasa bo v pripravljalnem obdobju izpustil tekmo ali dve.

Luka Dončić se je le dva tedna po izpadu Dallasa iz končnice v minuli sezoni, ko so bili od zasedbe iz Teksasa v finalu zahodne konference boljši košarkarji moštva Golden State Warriors, že priključil slovenski reprezentanci pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo. Pravega počitka poleti tako ni imel, le dober teden po EuroBasketu pa se je že pridružil ostalim članom Dallasa.

"Začel bo le z lahkimi treningi," je za Dallas Morning News ob začetku priprav na novo sezono dejal glavni trener Mavericks Jason Kidd in dodal. "Luka uživa v igranju košarke in zagotovo vam bo dejal, da je povsem  pripravljen. A z njim želimo začeti počasi. To je maraton in pravkar je šele končal z igranjem za Slovenijo."

Kidd je tako Dončiću po vrnitvi že dejal, da mu za začetek še ne bo potrebno na polno trenirati z ostalimi igralci, prav tako ne bo zaigral na vseh pripravljalnih tekmah pred sezono, ki se bo sicer začela čez dobre tri tedne. Dallas bo 20. oktobra zaigral proti Phoenixu. Tega je pred štirimi meseci premagal na sedmi tekmi drugega kroga končnice, zato je rivalstvo še precej sveže.

"Luka se dobro počuti. Vidi se, da je dobre volje, ima nasmešek na obrazu. Želi si igrati, mi pa se bomo trudili, da bo vstop v novo sezono za njega nekoliko lažji," je še o planih, ki ga je strokovni štab Dallasa pripravil za svojega prvega zvezdnika, dejal Kidd.  

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice