Šport > Košarka
19672 ogledov

Giannis se je strinjal z Dončićem in razjezil Američane

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Profimedia
Giannis je močno stopil na žulj nekaterim Američanom z izjavo, da je dosti težje igrati v Evropi, kot v ligi NBA.

Na drugi strani luže je potekal tako imenovani "Media Day", dan namenjen medijem, ko NBA ekipe odprejo vrata sedmi sili in so najboljši košarkarji na svetu na voljo novinarjem za najrazličnejša vprašanja v pričakovanju začetka nove sezone.

Kot glavni zvezdnik svoje ekipe se je tako na dogodku pojavil tudi najboljši igralec moštva Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo, ki se je vrnil v ZDA po velikem razočaranju na Eurobasketu, ko je njegova Grčija, ob Srbiji in Sloveniji prvi favorit prvenstva, svojo pot končala že v četrtfinalu.

Med številnimi vprašanji ga je tako pričakalo tudi tisto na temo Eurobasketa, novinarje pa je tudi zanimalo, kako bi igranje v Evropi primerjal z igranjem v ligi NBA. Odgovor pa ameriškim košarkarskim navdušencem (vsaj sodeč po komentarjih na socialnih omrežjih) ni niti najmanj ugajal. Grški reprezentant je namreč mnenja, da je težje igrati v Evropi, kot pa v ligi NBA.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Youtube Youtube

"Težje je igrati v Evropi, igra je dosti bolj čvrsta, kot v ligi NBA. S tem ne mislim nič nespoštljivega. Seveda je nivo samega talenta košarkarjev v NBA višji, toda igra v Evropi je dosti bolj intenzivna. Je dosti bolj fizično. Mogoče igralci niso tako nadarjeni, kot v NBA, in morajo to nadoknaditi s trudom in fizičnostjo. Je dosti težje," je svoj pogled razkril košarkar, ki je bil po nedavni ESPN-ovi lestvici izbran za najboljšega na svetu.

Čeprav se Američani še danes nasmihajo in zgražajo nad podobnimi komentarji, pa Giannis še zdaleč ni edini košarkar takšnega mnenja. Zelo podobno stvar je že pred leti izjavil Luka Dončić, ki je po svojem prihodu v ligo NBA razlagal, da je "v NBA dosti lažje dosegati točke, kot v Evropi".

Luka Dončić Dan za medije Šport To se je dogajalo z Luko po koncu Eurobasketa, zdaj je razkril vse

Zanimivo je, da je tudi letos na ponedeljkovem medijskem dnevu ekipe Dallas Mavericks Luko pričakalo isto vprašanje, na katerega je Luka ponudil zelo podoben odgovor, a se za razliko od Giannisa tokrat ni znašel toliko na udaru, saj vsi že poznajo njegovo mnenje.

Luka Dončić | Avtor: Youtube Youtube

"Spet moram odgovarjati na to vprašanje? Isto stvar ponavljam že tri leta. Gre za drugačna pravila, različen igralni čas. Vedno ponavljam, da je težje dosegati točke. Temu gredo na roke tudi pravila, ni nobenega prekrška obrambnih treh sekund. Že tri leta ponavljam, da je težje igrati v Evropi, a mi malo ljudi verjame," je na vprašanje o razliki med evropsko in ameriško košarko tokrat znova moral odgovarjati Luka.

A če mu kdo verjame, je to zagotovo zvezdnik ekipe Portland Trail Blazers Damian Lillard, ki je pred nekaj časa po nastopu za ameriško reprezentanco sam priznal, da Fibina pravila zelo otežujejo igro v napadu. "Kader igrate po Fibinih pravilih, je dosti težje dosegati točke."

Prav tako pa je Lukovo mnenje v preteklosti delila še ena legenda lige NBA. "Evropska košarka je dosti bolj fizična in čvrsta od lige NBA," je že pred leti trdil pokojni Kobe Bryant.

Luka Dončić Video Šport Poglejte si, kako se je Luka odrezal na teniškem igrišču z največjimi zvezdniki Edo Murič in Luka Dončić Razkritje Šport Slovenski reprezentant zavrnil igranje za Dallas Luka Dončić Dirk Nowitzki Pred turnirjem Šport Nowitzki: Luka misli, da je boljši, kot je v resnici Sporočilo šefom Šport Dončić po pravici povedal, kaj si misli o sestavi Mavsov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice