Šport > Košarka
350 ogledov

Izgubil več kot 100 milijonov, ker se ni cepil

Kyrie Irving Profimedia
Tridesetletnik je dejal, da je od kluba dobil ultimat.

Zvezdnik košarkarske ekipe Brooklyn Nets Kyrie Irving je razkril, da je zavrnil podaljšanje pogodbe pred sezono 2020/21, ker se je odločil, da se ne bo cepil proti covidu-19. Kot je dejal na medijskem dnevu pred sezono, je zavrnil štiriletno podaljšanje za 100 in nekaj milijonov z vztrajanjem pri odločitvi, da se ne bo cepil.

"Podpisati takšno pogodbo, se cepiti ali ne cepiti ... Obstaja stopnja negotovosti glede prihodnosti, zato sem se moral soočiti s to možnostjo izgube službe za svojo odločitev," je dejal v videoklepetu za klubski kanal Youtube.

Giannis Antetokounmpo Luka Dončić Potrdil njegovo tezo Šport Giannis se je strinjal z Dončićem in razjezil Američane

Irving je bil prisiljen izpustiti domače tekme v Brooklynu do konca marca, saj je zdravstveni protokol, ki je do tedaj veljal v New Yorku, necepljenim prepovedoval vstop v telovadnico.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Tridesetletnik je dodal, da je od kluba dobil ultimat, naj se cepi, če želi podaljšanje pogodbe. "Vse bi morali urediti pred trening-kampom lansko sezono. In to se preprosto ni zgodilo zaradi moje zavrnitve cepljenja. Enostavno sem moral živeti s tem. To je bila tableta, ki jo je bilo težko pogoltniti," je vztrajal.

Medtem pa je manager moštva Sean Marks zavrnil izjavo o ultimatu, ki naj bi ga naložili košarkarju. "Gre zgolj za to, da želimo ljudi, ki so zanesljivi in odgovorni. Vsi mi, osebje, igralci, trenerji. Ne gre za to, da bi nekomu postavili ultimat, naj se cepi," je poudaril.

Konec junija je Irving izkoristil možnost, da ostane še eno sezono pri mrežicah (do junija 2023), kar mu zagotavlja 37 milijonov dolarjev plače.

Luka Dončić Dan za medije Šport To se je dogajalo z Luko po koncu Eurobasketa, zdaj je razkril vse
 
Komentarjev 1
  • Ender3 10:15 27.september 2022.

    Občudovanja vredno, odreči se toliko denarja zaradi necepljenja.